Update 30-06-'20: in de loop van vanmiddag is het stoffelijk overschot van de vermiste 21-jarige Duitse jongen aangetroffen.

Zondag heeft Dregteam SOAD op verzoek van het LTOZ (Landelijk Team Onderwater Zoekingen) deelgenomen aan de zoekactie naar een Duitse jongeman welke sinds afgelopen vrijdag vermist is geraakt in de recreatieplas Rhederlaag bij Lathum.
Nadat er vrijdagavond om 20:15 uur de eerste melding binnen kwam hebben hulpdiensten direct een grote reddingsactie op touw gezet. Na een SAR actie van enkele uren is rond 22:30 uur gestopt met zoeken. Zaterdag is de zoekactie voortgezet door het LTOZ. Met behulp van sonar is geprobeerd het slachtoffert te lokaliseren, echter zonder resultaat.

Daarop werd de ondersteuning ingeroepen van Dregteam SOAD. Zondagmorgen vroeg vertrokken 6 vrijwilligers richting Lathum om samen met het LTOZ naar de vermiste man te zoeken.

Na een lange intensieve inzet weke bemoeilijkt werd door de vele variaties in diepte en begroeiing, is zondag om 18:00 uur de zoekactie gestopt, zonder resultaat.
Maandag is het LTOZ verder gegaan met behulp van getrainde speurhonden, ook dit leverde geen extra aanwijzingen op. Het LTOZ bekijkt verder mogelijkheden om de zoekactie te hervatten.

Stichting Opsporings Apparatuur Drenkelingen | Login | Privacyverklaring