Update 18-02'19: Vanmorgen is ten zuiden van Trintelhaven door een viskotter een stoffelijk overschot aangetroffen. Het lichaam is geborgen door de politie, die kreeg daarbij assistentie van de bemanning KNRM station Urk. Het bleek te gaan om de sinds vrijdagochtend vermiste vrouw.

===

Hulpdiensten werden vrijdagochtend rond 5:00 uur gealarmeerd in verband met een vermiste vrouw op het Ketelmeer. Brandweer en reddingsboten trokken massaal richting een strandje bij de Ketelbrug aan de Noordoostpolder kant. Omdat dit geen resultaat opleverde werd rond 7:30 uur de Search and Rescue beëindigd.

Woensdagmiddag kreeg Dregteam SOAD de vraag van het LTOZ om mee te zoeken naar een vermiste man in Biddinghuizen. Bij een waterplas in de omgeving van dierenpark De Scharrelberg, was 's morgens vroeg een damesfiets aangetroffen. In de loop van de ochtend werd duidelijk dat er een man vermist werd.

Het is eind 2017 als Jos Steenbergen van Alpha Producties onze SOAD DVD ziet tijdens een presentatie over Dregteam SOAD. Onze oude DVD is in 2007 opgenomen en wordt sindsdien gebruikt bij presentaties, maar na 10 jaar geeft deze niet meer de huidige zoekmethoden weer.

Na het zien van deze DVD werd één van onze vrijwilligers door Jos benaderd of wij geïnteresseerd waren in het opnemen van een nieuwe film, dit geheel gesponsord door Alpha Producties. Nog verbluft van het aanbod werd hier natuurlijk met enthousiasme op gereageerd en de deal voor een nieuwe film was een feit.

Zestien jaar geleden werd GeenStijl opgericht, dat was reden voor een feestje vorige maand. Er werd o.a. een Doneer Week georganiseerd, waarbij 16% van de opbrengst voor een goed doel bestemd werd. Bezoekers konden op een aantal goed doelen stemmen, en dat leverde Dregteam 48% van de stemmen op. Afgelopen dinsdagavond kwam Tom Staal van GeenStijl naar Urk om op een originele manier een cheque te overhandigen. Kijk zelf hoe.

In de achterliggende maanden is door de vrijwilligers van Dregteam SOAD hard gewerkt om het benodigde geld voor de aankoop van het opslagdepot bij elkaar te krijgen. De reacties van binnen en buiten Urk waren overweldigend, echt om stil van te worden. Iedereen werkte spontaan mee aan ons doel om Dregteam SOAD onder dak te helpen.

Vrijdag 12 april organiseren wij een grote veiling t.b.v. Help Dregteam SOAD Onder Dak.

Verloren aan het water is de titel van onze nieuwe film. Deze film is geheel gesponsord door Alpha Producties 
Dinsdagavond was de première voor de mensen die hieraan hebben meegewerkt. Omroep Flevoland maakte deze reportage:

Tweedehands boekwinkel in Dronten geeft de opbrengst van de boekenverkoop aan goede doelen.


Sinds een jaar of tien zit In Dronten de tweedehands boekwinkel OddFellows.

Maandagavond werd op Urk een nieuwe overeenkomst ondertekend tussen het LTOZ (Landelijk Team Onderwater Zoekingen) en Dregteam SOAD.


Voorzitter Dregteam SOAD Gerrit Hakvoort ondertekent de overeenkomst. Links op de foto Guido Meijering van het LTOZ.

Klik hier voor het nieuwsarchief

Stichting Opsporings Apparatuur Drenkelingen | Login | Privacyverklaring