Zaterdag 15 juni heeft Dregteam SOAD een open dag georganiseerd om belangstellenden de gelegenheid te geven de nieuwe bus te komen bekijken. Ook het Landelijk Team Onderwater Zoekingen (LTOZ), Coördinatie Platform Vermissingen (CPV) en Landelijk Onderzoek- en Expertisecentrum Persoonsvermissingen (LOEP) waren bij deze dag aanwezig. Voor iedereen die wilde weten hoe een vermissingszaak op het land of onder water wordt aangepakt, was het een unieke kans. Door middel van presentaties, maar ook in persoonlijke gesprekken, werd door Dregteam SOAD en LTOZ, CPV en LOEP verschillende vragen beantwoord.

Je kunt geen onderwerp bedenken of er is wel een Podcast over gemaakt. Op google zoeken naar Podcast onderwerpen levert 30-50-99 tot 101 Podcast ideeën op. Dus ook over vermissingszaken op het land of op het water.

Zaterdag 10 augustus 2019. Bij Blaricum springt de 19-jarige freerunner Eltjo op een winderige middag van de Stichtse Brug. Als hij niet meer boven water komt, slaan zijn drie vrienden - die de sprong filmen - meteen alarm.

Zaterdag 15 juni organiseert Dregteam SOAD een Opendag van 10:00-14:00 uur bij het depot,
Hoornse 1M Urk.
Een paar weken geleden is onze nieuwe bus afgeleverd en graag willen wij iedereen de gelegenheid geven deze te komen bekijken. Daarnaast kunnen de bezoekers kennismaken met het Landelijk Team Onderwater Zoekingen, Coördinatie Platform Vermissing en Landelijk Onderzoek- en Expertisecentrum Persoonsvermissingen.

Zondagochtend rond 7:00 uur kregen de hulpdiensten van Venlo een melding: ‘personen te water Maaskade’.

Donderdagavond rond 18:00 uur werd Dregteam SOAD door het LTOZ gevraagd te assisteren bij een zoekactie op de maas bij Velden in Limburg. Eerder die dag werd met de sonar gezocht naar een vermiste 37-jarige man.

Zaterdag 13 januari 2024 heeft CPV (Coördinatie Platform Vermissing) samen met Dregetam SOAD de burgerzoektocht naar Yoran krol gecoördineerd en gefaciliteerd.

CPV coördineerde op het land en de SOAD coördineerde de zoekactie op het water met zestien schepen. Ook werkten we samen in de lucht met SOS Drone Team en werd er met vijftien drones gevlogen om de gebieden, waar je niet kon of mocht komen, vanuit de lucht af te zoeken.

Amsterdam - Op zaterdagmiddag 23 december 2023 is een als vermist opgegeven Amsterdammer (57) overleden aangetroffen in het water van de IJhaven ter hoogte van de Veemkade in Amsterdam. 

Vrijdag 15 december j.l. werd in Sporthal de Schelp een vriendschappelijke wedstrijd ZVV Urk 3 tegen Creators FC gespeeld.

De opbrengst van deze wedstrijd (€ 1.000,=) was voor Dregteam SOAD.

Het is september 2022 als vrijwilligers van Dregteam SOAD tijdens een oefening met het LTOZ in contact komen met Izanne de Wit en Wendy van Hilst van het Landelijk Team Persoonsvermissingen. 

Tijdens de gesprekken die volgen wordt de wens uitgesproken om een vervolg te geven aan een DNA onderzoek naar vermiste Urker vissers wat in mei 2015 heeft plaatsgevonden. Tijdens dit onderzoek volgt een match waar na 47 jaar duidelijkheid komt, later meer hierover. 

De reden hiervoor is dat Nederland voorzitter zou worden van het Police Expert Network en daardoor de mogelijkheid zou krijgen om het DNA project internationaal op de kaart te zetten.

Klik hier voor het nieuwsarchief

Stichting Opsporings Apparatuur Drenkelingen | Login | Privacyverklaring