Afgelopen weekend mocht Tony Regnerus samen met Greetje en Teun uit de serie URK meespelen in het SBS6 programma Marble Mania met als doel daarmee een mooi bedrag bij de elkaar te spelen voor hun gekozen goede doelen.

Zaterdagmorgen 14 januari hebben vertegenwoordigers van Dregteam SOAD en Hobbyvoetbalvereniging Urk een cheque in ontvangst mogen nemen van de organisatoren van het jaarlijkse Profinis Visserijtoernooi op Urk.

Omdat onze bus dringend aan vervanging toe is, werd een half jaar geleden de online doneeractie gestart: 'Houd Dregteam SOAD op de weg'. Het streefbedrag was 100.000 euro. Niet alleen online maar op verschillende manieren kwamen bedrijven en particulieren die onze actie wilden steunen. Van het ophalen van lege flessen door kinderen tot een online Bingo door Wasparfum of bedrijven die een flinke donatie deden, we hebben het allemaal meegemaakt.

Donderdagavond was het dan zover, de Glamour Bingo van Wasparfum uit Urk. Door het hele land werden boekjes met bingo kaarten verkocht, en op de locatie van Wasparfum kon je zelfs als VIP meedoen met deze bingo. Weken van voorbereiding gingen aan deze avond vooraf, en dat was heel goed te zien. Een sfeervol ingerichte zaal waar de deelnemers gezellig onder het genot van een hapje en een drankje mee konden doen voor prachtige prijzen.

Iedereen weet dat veiligheidsmiddelen op een schip heel belangrijk zijn. En dan niet alleen om ze aan boord te hebben, maar vooral ook om ze te gebruiken. Nog steeds gebeurt het tientallen keren per jaar dat het mis gaat. Even snel wat doen onder het varen en een redvest vergeten om te doen, of misschien wel met de gedachte van “dat overkomt mij niet”.

Als het misgaat wordt vaak pas later opgemerkt dat iemand wordt vermist. Met als resultaat een zoekgebied van honderden vierkante kilometers. Sporen van een ongeval zoals in het verkeer heb je op het water niet of nauwelijks. Na een ongeval op het water zijn de sporen onmiddellijk uitgewist.

Omroep Flevoland maakte dit item over onze doneeractie ''Houd Dregteam SOAD op de weg"

Het dregteam SOAD Urk is gestart met een actie voor een nieuwe bus. De huidige bus is dringend aan vervanging toe. Het team moet op elk moment, overal in het land, ingezet kunnen worden als iemand is verdronken en nog niet is teruggevonden. Dan is een betrouwbare bus noodzaak.

Bijna twintig jaar geleden zijn we gestart met het zoeken naar onderwater slachtoffers. Zes mannen die begaan waren met nabestaanden die in grote onzekerheid leefden. Een jaar later werd een stichting opgericht, bekend als Dregteam SOAD. De eerste jaren reden we als vrijwilligers met eigen vervoer naar de verschillende locaties in het land. Daarbij moest dregapparatuur soms aangepast worden omdat het letterlijk in de kofferbak van een Suzuki Alto moest passen.

Woensdagmiddag 7 september raakte op het Markermeer een 79-jarige zeiler in problemen. De man probeerde waterplanten uit de schroef van zijn schip te verwijderen maar verdween op een gegeven moment onderwater en kwam niet meer boven. Het LTOZ en Dregteam SOAD werden ingezet voor een zoekactie, maar omdat geen duidelijke positie bekend was lukte het die avond niet de vermiste man te vinden. 

Om ons werk veilig te kunnen doen dragen de vrijwilligers van Dregteam SOAD niet alleen een redvest, maar tijdens iedere inzet ook handschoenen. De inkoop hiervan is een jaarlijks terugkerende kostenpost waarbij we afgelopen week enorm geholpen zijn door de sponsoring van een kruiwagen vol werkhandschoenen. Pontmeyer Emmeloord rijkte Dregteam SOAD namelijk de hand(schoen). 

Klik hier voor het nieuwsarchief

Stichting Opsporings Apparatuur Drenkelingen | Login | Privacyverklaring