Een vriendengroep van 13 moas (Klaverjasvereniging Urk) hadden dit jaar voor Urkerdag (zaterdag 27 mei) één doel en daarbij hadden ze de lat hoog gelegd! De opbrengst van hun visbakactie en zalmrokerij moest namelijk meer geld opbrengen voor Dregteam SOAD dan in 2022.

Zondagmiddag kregen wij het verzoek van het LTOZ (Landelijk Team Onderwater Zoekingen) om te assisteren bij de zoekactie naar een vermiste zeiler.

De man was zaterdag rond 15.30 uur met een andere opvarende aan het zeilen op het IJsselmeer. Tijdens het reven van het zeil werd hij geraakt door de giek en sloeg vervolgens overboord. De andere opvarende sprong achter de man aan, maar kon hem niet meer redden.

Burgemeester Cees van den Bos van de gemeente Urk heeft tijdens de traditionele lintjesregen aan onze voorzitter Gerrit Hakvoort een Koninklijke onderscheiding uitgereikt.

Afgelopen weekend mocht Tony Regnerus samen met Greetje en Teun uit de serie URK meespelen in het SBS6 programma Marble Mania met als doel daarmee een mooi bedrag bij de elkaar te spelen voor hun gekozen goede doelen.

Zaterdagmorgen 14 januari hebben vertegenwoordigers van Dregteam SOAD en Hobbyvoetbalvereniging Urk een cheque in ontvangst mogen nemen van de organisatoren van het jaarlijkse Profinis Visserijtoernooi op Urk.

Omdat onze bus dringend aan vervanging toe is, werd een half jaar geleden de online doneeractie gestart: 'Houd Dregteam SOAD op de weg'. Het streefbedrag was 100.000 euro. Niet alleen online maar op verschillende manieren kwamen bedrijven en particulieren die onze actie wilden steunen. Van het ophalen van lege flessen door kinderen tot een online Bingo door Wasparfum of bedrijven die een flinke donatie deden, we hebben het allemaal meegemaakt.

Donderdagavond was het dan zover, de Glamour Bingo van Wasparfum uit Urk. Door het hele land werden boekjes met bingo kaarten verkocht, en op de locatie van Wasparfum kon je zelfs als VIP meedoen met deze bingo. Weken van voorbereiding gingen aan deze avond vooraf, en dat was heel goed te zien. Een sfeervol ingerichte zaal waar de deelnemers gezellig onder het genot van een hapje en een drankje mee konden doen voor prachtige prijzen.

Iedereen weet dat veiligheidsmiddelen op een schip heel belangrijk zijn. En dan niet alleen om ze aan boord te hebben, maar vooral ook om ze te gebruiken. Nog steeds gebeurt het tientallen keren per jaar dat het mis gaat. Even snel wat doen onder het varen en een redvest vergeten om te doen, of misschien wel met de gedachte van “dat overkomt mij niet”.

Als het misgaat wordt vaak pas later opgemerkt dat iemand wordt vermist. Met als resultaat een zoekgebied van honderden vierkante kilometers. Sporen van een ongeval zoals in het verkeer heb je op het water niet of nauwelijks. Na een ongeval op het water zijn de sporen onmiddellijk uitgewist.

Omroep Flevoland maakte dit item over onze doneeractie ''Houd Dregteam SOAD op de weg"

Het dregteam SOAD Urk is gestart met een actie voor een nieuwe bus. De huidige bus is dringend aan vervanging toe. Het team moet op elk moment, overal in het land, ingezet kunnen worden als iemand is verdronken en nog niet is teruggevonden. Dan is een betrouwbare bus noodzaak.

Klik hier voor het nieuwsarchief

Stichting Opsporings Apparatuur Drenkelingen | Login | Privacyverklaring