Donderdagavond rond 18:00 uur werd Dregteam SOAD door het LTOZ gevraagd te assisteren bij een zoekactie op de maas bij Velden in Limburg. Eerder die dag werd met de sonar gezocht naar een vermiste 37-jarige man.

Zaterdag 13 januari 2024 heeft CPV (Coördinatie Platform Vermissing) samen met Dregetam SOAD de burgerzoektocht naar Yoran krol gecoördineerd en gefaciliteerd.

CPV coördineerde op het land en de SOAD coördineerde de zoekactie op het water met zestien schepen. Ook werkten we samen in de lucht met SOS Drone Team en werd er met vijftien drones gevlogen om de gebieden, waar je niet kon of mocht komen, vanuit de lucht af te zoeken.

Amsterdam - Op zaterdagmiddag 23 december 2023 is een als vermist opgegeven Amsterdammer (57) overleden aangetroffen in het water van de IJhaven ter hoogte van de Veemkade in Amsterdam. 

Vrijdag 15 december j.l. werd in Sporthal de Schelp een vriendschappelijke wedstrijd ZVV Urk 3 tegen Creators FC gespeeld.

De opbrengst van deze wedstrijd (€ 1.000,=) was voor Dregteam SOAD.

Het is september 2022 als vrijwilligers van Dregteam SOAD tijdens een oefening met het LTOZ in contact komen met Izanne de Wit en Wendy van Hilst van het Landelijk Team Persoonsvermissingen. 

Tijdens de gesprekken die volgen wordt de wens uitgesproken om een vervolg te geven aan een DNA onderzoek naar vermiste Urker vissers wat in mei 2015 heeft plaatsgevonden. Tijdens dit onderzoek volgt een match waar na 47 jaar duidelijkheid komt, later meer hierover. 

De reden hiervoor is dat Nederland voorzitter zou worden van het Police Expert Network en daardoor de mogelijkheid zou krijgen om het DNA project internationaal op de kaart te zetten.

Na eerder gedane edities van de Barrelrun, besloten de vrienden Pieter Maarten Hoorn, Albert Jelle Hoorn en Danny Visser ook dit jaar mee te doen aan deze Barrelrun. 

In 9 dagen tijd werd er een afstand van 5400 km afgelegd en werden 13 landen doorkruist. Met als doel om een unieke ervaring te beleven. De tocht werd gemaakt met hun eigen tot camper omgebouwde Volkswagen Transporter.

Op hun eigen verjaardag werd deze zin uitgesproken door Anny van der Steen en Ronald Hoppzak. Dit was de aanleiding voor het ontstaan van Stichting 110. Zij werden samen 110 jaar en met het oprichten van deze stichting wilden zij beide iets meer voor anderen betekenen.

Met medewerking van een aantal bestuursleden, enthousiaste medewerkers en niet te vergeten de gulle gevers, heeft Stichting 110 een aantal mensen blij kunnen maken met een verblijf op ‘De Schatberg’ in Sevenum. Mensen die om één of andere reden een steuntje in hun rug konden gebruiken en door bekenden voorgedragen werden voor een mooi verblijf.

Een vriendengroep van 13 moas (Klaverjasvereniging Urk) hadden dit jaar voor Urkerdag (zaterdag 27 mei) één doel en daarbij hadden ze de lat hoog gelegd! De opbrengst van hun visbakactie en zalmrokerij moest namelijk meer geld opbrengen voor Dregteam SOAD dan in 2022.

Zondagmiddag kregen wij het verzoek van het LTOZ (Landelijk Team Onderwater Zoekingen) om te assisteren bij de zoekactie naar een vermiste zeiler.

De man was zaterdag rond 15.30 uur met een andere opvarende aan het zeilen op het IJsselmeer. Tijdens het reven van het zeil werd hij geraakt door de giek en sloeg vervolgens overboord. De andere opvarende sprong achter de man aan, maar kon hem niet meer redden.

Klik hier voor het nieuwsarchief

Stichting Opsporings Apparatuur Drenkelingen | Login | Privacyverklaring