Je kunt geen onderwerp bedenken of er is wel een Podcast over gemaakt. Op google zoeken naar Podcast onderwerpen levert 30-50-99 tot 101 Podcast ideeën op. Dus ook over vermissingszaken op het land of op het water.

Zaterdag 10 augustus 2019. Bij Blaricum springt de 19-jarige freerunner Eltjo op een winderige middag van de Stichtse Brug. Als hij niet meer boven water komt, slaan zijn drie vrienden - die de sprong filmen - meteen alarm.

Razendsnel zijn Kas en Clemens van het KNRM reddingstation Blaricum ter plaatse. Na een lange zoekactie wordt in samenwerking met Dregteam SOAD het levenloze lichaam van Eltjo gevonden en aan wal gebracht. 

https://podcastaddict.com/redders-op-zee/episode/176378283

Een aantal weken geleden werd één van onze vrijwilligers benaderd door Albert Schreuder uit Urk. Albert maakt in zijn vrije tijd de Postcast ‘Een Goed Gesprek’

Er zijn zoveel mensen die een prachtig verhaal te vertellen hebben over hun leven, hobby, geloof, visie etc, maar die nooit gedeeld worden. Met een goed gesprek wil ik proberen deze verhalen te publiceren ter lering ende vermaak”.

De vraag was of iemand van Dregteam SOAD wat wilde vertellen over het vrijwilligers werk wat wij al meer dan 20 jaar doen. Een avondje in de studio leverde deze podcast op: 

https://www.buzzsprout.com/2057912/14894277-pieter-keuter-dregteam-soad

Podcast De Verdwenen Stuurman van Het Urkerland online: kun je nog teruggevonden worden als je al meer dan zestig jaar vermist bent?

De Urker stuurman Albert Romkes verdwijnt op een koude zaterdag in januari 1961 in het niets. Een ongeval aan boord van een binnenvaartschip wordt hem, naar alle waarschijnlijkheid, fataal. Het Urkerland gaat alsnog naar hem op zoek en legt een verhaal bloot dat allang uit het collectieve geheugen was verdwenen.

Jelle Bakker en Ruben Romkes (foto) zijn op onderzoek gegaan naar het verhaal van de verdwenen stuurman dat, zélfs op het hechte Urk, in de vergetelheid is geraakt. De zesdelige podcastserie geeft niet alleen een kritische inkijk op de manier waarop overheden omgaan met hun anonieme graven, ook leidt het naar diverse verhalen van mensen die moeten leven met gemis.

Aflevering 1 en 2 DE VERDWENEN STUURMAN

Aflevering 3 DE VERDWENEN STUURMAN

Aflevering 4 DE VERDWENEN STUURMAN

Aflevering 5 DE VERDWENEN STUURMAN

Aflevering 6 DE VERDWENEN STUURMAN

 

Stichting Opsporings Apparatuur Drenkelingen | Login | Privacyverklaring