Bron: Nieuwsblad van het Noorden

Emmen - Duikers van de brandweer zijn in de Grote Rietplas in Emmen tot zonsondergang op zoek geweest naar een vermiste kanovaarder. De 17-jarige surfer Martin Kooi uit Emmen zag hoe een man in zijn kano omsloeg.

Terwijl de kano op de kant ligt, gaan duikers te water.”Ik hoorde een schreeuw en zag de kano omgedraaid in het water liggen.” De jongen was ongeveer een uur aan het surfen en had de kanovaarder al eerder gesignaleerd. Nadat het bootje omsloeg op het door de harde wind sterk golvende water zag hij de man vanaf het midden van de enorme plas naar de waterkant zwemmen.

”Ik probeerde op mijn surfplank naar hem toe te pendelen. Ik kwam nauwelijks dichterbij. Hij zwom heel moeizaam.” Volgens de jongen verdween de man na een paar minuten onder water. ”Hij is niet meer boven gekomen. Ik kon niets doen. Verschrikkelijk.”

Kooi is snel weer naar de kant gegaan en heeft aan omstanders gevraagd om de alarmcentrale te bellen. Alleen de kano en een schoen zijn teruggevonden. De identiteit van de vermiste man is nog niet bekend.

Op verzoek van het KLPD wordt vrijdag een sonar van Rijkswaterstaat, dregmaterialen en mankracht van de SOAD ingezet. 

 

 

 

Stichting Opsporings Apparatuur Drenkelingen | Login | Privacyverklaring