De Stichting Opsporings Apparatuur Drenkelingen heeft in de achterliggende maanden hard gewerkt aan het realiseren van het doel, om een centraal gelegen opslagdepot in te richten. De hoeveelheid apparatuur en andere benodigde materialen groeide met de dag. Tot begin oktober werd dankbaar gratis gebruik gemaakt van een opslagcontainer van één van de vrijwilligers maar de noodzaak om tot een speciaal daarvoor ingericht eigen opslagcontainer te komen was altijd al duidelijk.

Bouwbedrijf Oost zorgde voor het transport Steun Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij

Door de opening van het KNRM-bemanningsverblijf Cornelis Hoefnagel van reddingstation Urk kwam de tot dan toe daarvoor gebruikte container vrij. De KNRM-directie had aanvankelijk andere doelen met deze container, maar toen de SOAD de vraag stelde hoe men er tegenover stond om deze aan ons ter beschikking te stellen en te worden omgebouwd tot opslagdepot, hoefde Sip Wiebenga (directeur KNRM) hier niet lang over na te denken.

 

Bouwbedrijf Oost zorgde voor het transport De KNRM heeft bij het operationeel worden van de SOAD aangegeven onze doelstelling te onderschrijven, en waar dat binnen haar mogelijkheden lag, ons ook daadwerkelijk te steunen. Daarom mocht de container op Urk blijven en door ons in gebruik worden genomen.

 

 

Stichting Opsporings Apparatuur Drenkelingen | Login | Privacyverklaring