Zoektocht naar Leidse Sietske van der Poel.

Update 11-01'13

De politie heeft vrijdagmorgen, 11 januari, het lichaam van de 36-jarige Sietske van der Poel uit Leiden aangetroffen op de Zwanburgerpolder in Warmond. Een vogelaar zag even na 11.00 uur met een lens een lichaam liggen in de polder, ruim 300 meter vanaf de Zijldijk. De vermoedelijk doodsoorzaak is onderkoeling.

 =============

Update 10-01'13:

Marineduikers van de Defensie Duikgroep (DDG) zoeken sinds gisteren langs de Zijldijk in het Zuid-Hollandse Warmond naar de vermiste Sietske van der Poel.

Op verzoek van de burgemeester zoeken 5 marineduikers van de Defensie Duikgroep een gebied van 4 kilometer af met 2 op afstand bestuurbare onderwaterrobots, de REMUS (Remote Environmental Monitoring System). Deze onderwaterrobots zijn in staat om met hoogwaardige sonarapparatuur zelfstandig en snel de bodem in kaart te brengen. Hierdoor kan gericht gedoken worden op contacten.

 =============

WARMOND – Met man en macht is er gezocht naar de Leidse Sietske van der Poel (36) die sinds vrijdagochtend 30 december 2012 wordt vermist. Haar fiets en jas zijn teruggevonden langs de Zijldijk op Warmonds grondgebied. Sietske van der Poel verscheen vrijdagochtend niet op haar werk, waarna alarm werd geslagen.

’s Middags werden haar spullen gevonden langs het water. Een grootscheepse zoekactie kwam vervolgens op gang. Een politiehelikopter zocht de omgeving af: Leiden, Leiderdorp en de Kagerplassen.
Rond 17:00 uur meldde de politie dat de zoektocht werd afgebroken. De volgende dag is verder gezocht door het KLPD, o.a. met sonarapparatuur.

  

Op verzoek van het KLPD heeft de SOAD zondag met 6 vrijwilligers op de Kagerplassen gedregd. Tijdens deze dregactie werd o.a. gebruik gemaakt van een boot van reddingsbrigade uit Noordwijk, en een brandweerboot van de Brandweer Leiden.

Helaas ontbreekt van Sietske van der Poel nog ieder spoor.

 

Stichting Opsporings Apparatuur Drenkelingen | Login | Privacyverklaring