Een 75-jarige vrouw is maandagmiddag omgekomen doordat ze met haar auto vlak bij Capelle aan den IJssel de Hollandsche IJssel in is gereden. Een 51-jarige man die het ongeval zag gebeuren, dook meteen het water in om de automobiliste te redden. Hij kwam na zijn reddingspoging niet meer boven water.

Het ongeluk gebeurde rond 14.00 uur op een dijk die aan de oostkant van Capelle aan den IJssel parallel loopt met de rivier. Hoe de vrouw te water heeft kunnen raken, is nog niet duidelijk. De man die in het water sprong, is volgens een woordvoerder van de hulpdiensten een verkeersregelaar. Die was ter plekke omdat er op de plaats van het ongeval wegwerkzaamheden zijn.

Sterke stroming

In de loop van de middag werd de hulp van het LTOZ (Landelijk Team Onderwater Zoekingen) gevraagd om met de sonar assistentie te verlenen. Vanwege de sterke stroming werd ook een beroep op Dregteam SOAD gedaan. In de loop van de avond werd met de sonar het lichaam gelokaliseerd. Op aanwijzing van deze sonarbeelden werd het levenloze lichaam met de dreg aangetroffen en geborgen.

Tijdens deze inzet werd het scheepvaartverkeer door Rijkswaterstaat geregeld.

Stichting Opsporings Apparatuur Drenkelingen | Login | Privacyverklaring