Op 22 februari 2012 waren de weersomstandigheden op het IJsselmeer uitermate slecht. Harde wind en lage temperaturen. Wat er precies gebeurd is, zullen we nooit meer aan de weet komen. De werkboot met aan boord Peter en Maarten Kruis zinkt. De beide opvarenden zijn hierbij omgekomen. Dit zijn twee hele goede vrienden van Harold en Ellie Doppegieter uit  Zevenbergschen Hoek.

Peter is een dag later gevonden maar Maarten is tot 22 maart vermist. “Een dierbare verliezen is erg maar vermist zijn is - als dat al kan - nog erger. De vader van Peter en Maarten is 22 juli jl overleden. Alle drie zijn bij elkaar in een graf begraven te Zevenbergen”.

Op 1 september was de familie Doppegieter 25 jaar getrouwd en hebben dit met een kleine groep van goede vrienden en familie gevierd. Als cadeau hebben zij gevraagd om het 'standaard envelopje' en medegedeeld dat zij de opbrengst zullen doneren aan de stichting SOAD. 

 Hessel van Urk geeft uitleg over het dreggen Hessel van Urk geeft uitleg over het dreggen

 “Gelukkig zijn ze gevonden en hebben de familie en vrienden afscheid van ze kunnen nemen. Gezien de vele vragen hoe dit heeft kunnen gebeuren zal het nog een tijd duren voordat iedereen het een plaatsje kan geven. Helaas beseffen wij nu pas hoe erg het is als er iemand vermist is. Daarom zien wij het belang van de stichting SOAD en willen wij de opbrengst van onze zilveren bruiloft graag aan jullie overhandigen”. Op zaterdag 22 september reisde de familie naar Urk om het bedrag te overhandigen aan Hessel van Urk. Hij was één van de mensen die als vrijwilliger van de SOAD dagenlang heeft gezocht naar de vermiste opvarende van de werkboot, totdat deze uiteindelijk werd terug gevonden.

Stichting Opsporings Apparatuur Drenkelingen | Login | Privacyverklaring