Zondag 6 januari is opnieuw gezocht naar de vermiste Marga Peperkamp uit Nijmegen.
De vermiste Nijmeegse (60) verliet op nieuwjaarsdag in overspannen toestand haar woning in de Jadestraat in Nijmegen. Sindsdien ontbrak van haar elk spoor.

Eerder werd al door het LTOZ (Landelijk Team Onderwater Zoekingen) met sonar naar de vermiste vrouw gezocht. Omdat er uit het onderzoek met de sonar geen duidelijke aanwijzingen waren dat de vrouw in het water zou liggen is de zoekactie op het water gestaakt.

Op verzoek van de familie heeft Stichting Reddingshonden RHWW uit Duiven de zoekactie voortgezet, daarbij hebben zij zowel op het land als op het water gezocht. Tijdens deze zoekactie waren er toch verwijzingen op het Maaswaalkanaal, waar ook een schoen werd gevonden die mogelijk van de vrouw was. Om uit te sluiten dat de vrouw in het water lag werd door het LTOZ de hulp ingeroepen van Dregteam SOAD om zondag het aangegeven gebied te onderzoeken.

Zondagmorgen zijn wij met 6 vrijwilligers richting Nijmegen vertrokken om samen met het LTOZ en de RHWW de zoekactie voort te zetten. Om het zoekgebied op het water te verkleinen zijn de vrijwilligers van RHWW eerst gestart met zoekslagen te maken met de speurhonden, tegelijkertijd werd ook een zoekteam op het land ingezet om de gebieden af te zoeken waar die zaterdag nog niet gezocht was. Vervolgens zou het gebied door Dregteam SOAD met de onderwatercamera in kaart worden gebracht.

Tijdens de zoekactie op het water kwam het bericht van het team op het land dat er een stoffelijk overschot aangetroffen was. Na onderzoek van de politie bleek het inderdaad te gaan om de vermiste Marga Peperkamp. Een triest maar goed resultaat van een gezamenlijke inzet van het LTOZ, Watertoezicht Oost NL, Stichting Reddingshonden RHWW en Dregteam SOAD.

Stichting Opsporings Apparatuur Drenkelingen | Login | Privacyverklaring