Na afloop van het jaarlijkse Profinis Visserijtoernooi op Urk afgelopen 29 december werd er flink uitgedeeld aan goede doelen. Twee cheques van vijfentwintighonderd euro gingen al naar Zorgcentrum Talma Haven en een Evangelisatieproject door middel van voetbal in Indonesië. Maar het geld was nog niet op want na aftrek van alle onkosten bleef er nog een heel leuk bedrag over en daar was al snel een bestemming voor gevonden.

Stichting Opsporings Apparatuur Drenkelingen (SOAD) heeft een aantal jaren gebruik gemaakt van een onderkomen aan het Hoornse Hop te Urk, dat al die tijd beschikbaar werd gesteld door een bedrijf. Omdat het pand te koop kwam, heeft de stichting het in januari gekocht. Voor de financiering zijn vorig jaar een aantal acties gestart, maar in totaal kwamen ze nog twintigduizend euro te kort. De laatste loodjes wegen het zwaarst en dus deed de organisatie van het populaire zaalvoetbaltoernooi nog een mooie duit van vijfenzeventighonderd euro in het SOAD-zakje. Het Profinis Visserijtoernooi wordt jaarlijks tussen Kerst en Oud-en-Nieuw georganiseerd door een groep bevlogen vrijwilligers. Er wordt die dag gevoetbald door zestien tot twintig vissersteams en tevens wordt er dan een grote verloting gehouden om een aantal met zorg uitgekozen goede doelen een financieel steuntje in de rug te geven. 

Dregteam SOAD maakt deel uit van het Landelijk Team Onderwater Zoekingen (onderdeel van de Landelijke Eenheid van de Nationale Politie). Voor het zoeken en bergen van drenkelingen bundelt het Landelijk Team Onderwater Zoekingen (LTOZ) de inzet van vakmensen en specialistische apparatuur zoals sonar- en dregapparatuur, duikers en speurhonden. Afgelopen jaar kwam Dregteam SOAD negentien keer in actie waarbij dertien keer een stoffelijk overschot kon worden gevonden.
Zaterdagmiddag kwamen vier bestuursleden van het Profinis Visserijtoenooi - Albert Zwaan, Willem van Urk, Teun Wezelman en Rein Snoek - naar het depot van Dregteam SOAD om de cheque te overhandigen. Op de foto: Albert Zwaan (l). overhandigd de cheque t.w.v. € 7.500,= aan Gerrit Hakvoort. ‘Wat een fantastische gift, hier zijn we stil van…’  aldus de voorzitter van Dregteam SOAD.

 

Stichting Opsporings Apparatuur Drenkelingen | Login | Privacyverklaring