UPDATE 07 juni: De duikers van de Marine hebben donderdag 7 juni rond 15.00 uur het stoffelijk overschot van de vermiste 76-jarige Zwollenaar gevonden.

 
Afgelopen weekend is door de SOAD gezocht op de Wijthmenerplas in Zwolle. Vrijdagmiddag kwam daar een 76-jarige man tijdens het zwemmen in problemen. Voordat toegesnelde omstanders ter plaatse waren, was de man al onder water verdwenen. Hierop werd groot alarm geslagen en kwam o.a de brandweer met duikers ter plaatse. Helaas konden zij de man niet traceren. Nadat  het gebied zaterdagmorgen door het KLPD was afgezocht met sonar, werd de hulp van de SOAD ingeroepen. Samen met medewerkers van de Regio Politie, KLPD, Reddingsbrigade Zwolle , Gemeente Zwolle, Waterschap en Recreatiebeheer Wijthmenerplas werd tot ’s avond 20.00 uur het gebied met dreggen afgezocht.

Zondag werd opnieuw het gebied met 4 boten en dreggen systematisch uitgekamd, waarbij alle gemaakte tracks werden bijgehouden. Helaas is ondanks alle inspanning het slachtoffer nog niet gevonden. Om 18.00 uur werd de zoekactie gestopt.

Op vrijdag 1 juni is er opnieuw gedregd door vrijwilligers van de SOAD, medewerkers van de Regio Politie en Recreatiebeheer Wijthmenerplas.Van 's morgens 8.30 uur tot 's avonds 20.30 uur werd de locatie afgezocht. Helaas ook nu zonder het gewenste resultaat.

Stichting Opsporings Apparatuur Drenkelingen | Login | Privacyverklaring