Woensdagmiddag kreeg Dregteam SOAD de vraag van het LTOZ om mee te zoeken naar een vermiste man in Biddinghuizen. Bij een waterplas in de omgeving van dierenpark De Scharrelberg, was 's morgens vroeg een damesfiets aangetroffen. In de loop van de ochtend werd duidelijk dat er een man vermist werd.

Hierna werd  door een aantal agenten de omgeving van de vijver afgezocht. Omdat niets werd aangetroffen bestond het vermoeden dat de vermiste persoon mogelijk in het water zou liggen. Rond 14:30 uur werd de boot van het LTOZ te water gelaten. 

Omdat het redelijk helder water was (zicht van 5-6 mtr.) werd besloten om voor te gaan dreggen eerst 'op zicht' de bodem af te zoeken. Kort erna werd een stoffelijk overschot gelokaliseerd. Vanwege helder water werd besloten het SO te bergen dmv een stokcamera. Dit is de nieuwste ontwikkeling van Dregteam SOAD, waarmee onder water een slachtoffer in beeld kan worden gebracht en d.m.v. een lus worden geborgen. Samen met het LTOZ hebben we de vermiste man geborgen en overgedragen aan FO.

Stichting Opsporings Apparatuur Drenkelingen | Login | Privacyverklaring