Update 18-02'19: Vanmorgen is ten zuiden van Trintelhaven door een viskotter een stoffelijk overschot aangetroffen. Het lichaam is geborgen door de politie, die kreeg daarbij assistentie van de bemanning KNRM station Urk. Het bleek te gaan om de sinds vrijdagochtend vermiste vrouw.

===

Hulpdiensten werden vrijdagochtend rond 5:00 uur gealarmeerd in verband met een vermiste vrouw op het Ketelmeer. Brandweer en reddingsboten trokken massaal richting een strandje bij de Ketelbrug aan de Noordoostpolder kant. Omdat dit geen resultaat opleverde werd rond 7:30 uur de Search and Rescue beëindigd.


Rond 10:00 uur werd door het Landelijk Team Onderwater Zoekingen samen met Dregteam SOAD een dregactie opgestart. Ook werd de sonar ingezet, om zo te proberen gezamenlijk het slachtoffer te lokaliseren. Een groot gebied werd d.m.v. sonar en dreg afgezocht, waarbij vrijwilligers van Dregteam SOAD ook wadend met 4 dreggen slepend achter zich aan achter de boeienlijn zochten. Helaas leverde dit alles geen resultaat op en werd rond 18:00 uur deze zoekactie beëindigd.

Een politiewoordvoerster wil niet teveel details kwijt. ‘’Het gaat om een vermissing van iemand die in zorgelijke toestand van huis is gegaan. Haar auto is gevonden in de buurt van het meer, verder geven wij geen details, gezien de aard van de melding.’’

Stichting Opsporings Apparatuur Drenkelingen | Login | Privacyverklaring