Zaterdag, aan het eind van de middag kwam er een melding van omstanders dat een jongen vanaf de Stichtse Brug te water was geraakt. Gelijk werd door de hulpdiensten een grote zoekactie gestart. Rijkswaterstaat legde een stremming op voor alle scheepvaart. De KNRM Stations Blaricum en Huizen starten samen met de brandweer een grote zoekactie. Er werd in de buurt van de brug gezocht op de door de getuigen aangewezen locatie. Later sloten bij de zoekactie ook brandweerduikers van Bunschoten en Nederhorst Den Berg aan.


Nadat ook de politie zonder resultaat zoekslagen had gemaakt met een helikopter, werd rond 19:00 uur besloten de reddingsactie te beëindigen en over te gaan tot een bergingsactie. Hierop werden de vrijwilligers van Dregteam SOAD gevraagd een dregactie op te starten.
Zes vrijwilligers vertrokken richting Blaricum, waar om 20:30 uur samen met de KNRM stations Blaricum en Huizen onder toezicht van de regiopolitie een dregactie werd opgestart. Doordat de stremming voor de scheepvaart nog steeds actief was, konden zij ongehinderd zoeken, en werd tegen middernacht een stoffelijk overschot met de dreg aantroffen. Samen met de de KNRM vrijwilligers werd het levenloze lichaam geborgen en overgedragen aan de politie.

Uit onderzoek is gebleken dat het ging om de 19-jarige jongen uit Amersfoort die eerder op de dag van de brug was gesprongen.

Stichting Opsporings Apparatuur Drenkelingen | Login | Privacyverklaring