Vandaag zocht Dregteam SOAD op verzoek van het Landelijk Team Onderwater Zoekingen naar een vermist meisje wat gisteravond in de Noordzee bij Ameland in problemen kwam.
Het 14-jarige meisje was samen met haar zusje gaan zwemmen om te kijken naar de zonsondergang, waarbij ze ter hoogte van Nes plotseling in problemen kwamen. De vader die geen contact met het meisje kreeg probeerde haar nog te redden maar zag haar niet meer. De vader en het zusje konden zichzelf in veiligheid brengen en sloegen rond 22:30 uur alarm.

Kort erna werd een grote zoekactie gestart. Vijf reddingboten van de KNRM, een helikopter van de Kustwacht, eilandbewoners en politie zochten urenlang, maar het meisje werd niet gevonden. Rond 3:30 uur werd de zoektocht gestaakt.

Vandaag zochten 6 vrijwilligers van Dregteam SOAD samen met het LTOZ en de KNRM verder. Reddingboten van Ameland en Lauwersoog werden ingezet als dregboten, helaas zonder resultaat. De omstandigheden in de branding waren zo slecht om te dreggen dat rond 17:15 uur werd besloten de dregactie te beëindigen.

Stichting Opsporings Apparatuur Drenkelingen | Login | Privacyverklaring