Woensdag 12 november werden de vrijwilligers van Dregteam SOAD door het LTOZ (Landelijk Team Onderwater Zoekingen) gevraagd om medewerking te verlenen tijdens een zoektocht naar een mogelijke drenkeling, welke in de nacht van dinsdag op woensdag door omstanders te water is zien gaan vanaf de Erasmusbrug.

Vanwege de moeilijkheidsgraad van het zoekgebied werd gelijktijdig ingezet met het sonarteam van het LTOZ. Zodat bij een eventuele hit gelijk kon worden gezocht op de desbetreffende plek. Vanwege grote stroming en drukke scheepvaart was het gebied te gevaarlijk voor duikers. Na uren intensief te hebben gezocht in het gebied tussen de Erasmusbrug en de Willemsbrug moest aan het einde van de middag deze inzet zonder resultaat worden gestopt. Op dit moment zijn er nog geen verdere ontwikkelingen in deze vermissingszaak.

De volgende dag werd onze inzet opnieuw gevraagd i.v.m. de vermissing van een 59-jarige man uit Hengelo. Langs de IJssel bij Brummen werd eerder zijn auto aangetroffen. Omdat het vermoeden bestond dat het slachtoffer mogelijk in de IJssel zou liggen, werd door het sonarteam van het LTOZ een deel van de IJssel afgezocht. Toen 's middags mogelijk het slachtoffer werd gelokaliseerd, werden wij gevraagd deze positie af te dreggen. Al vrij snel werd het slachtoffer gevonden en kon het lichaam worden geborgen.

Stichting Opsporings Apparatuur Drenkelingen | Login | Privacyverklaring