Bron: Politie.nl/KLPD

Workum - Zevenbergen, 22-03-2012 • Op donderdag 22 maart 2012 heeft het Korps landelijke politiediensten (KLPD) op het IJsselmeer bij Workum een lichaam geborgen.

Na identificatie blijkt het te gaan om een vermiste 47-jarige man uit Zevenbergen. Hij behoorde tot de bemanning van het werkscheepje dat woensdag 22 februari op het IJsselmeer in de problemen raakte en zonk. Het lichaam van de andere opvarende, een 48-jarige man uit Texel, is donderdag 23 februari 2012 geborgen. De Waterpolitie onderzoekt nog de oorzaak van het zinken van het werkscheepje.

Woensdagavond 22 februari 2012 ontving het Kustwachtcentrum een melding van een vaartuig in moeilijkheden. Hierna is een grote zoekactie gestart, waarbij meerdere vaartuigen van de Waterpolitie, de Koninklijke Nederlandse Reddings Maatschappij en een helikopter van de NOGEPA Offshore Search And Rescue zijn ingezet. Na enkele uren is het werkscheepje - van 12 meter lang - in gezonken toestand aangetroffen. De opvarenden zijn die avond en nacht niet meer aangetroffen.

Een zoektocht met meerdere vaartuigen, sonar en een politiehelikopter leidde donderdag 23 februari tot het aantreffen van de vermiste Texelaar. De dagen erna is nog uitgebreid gezocht met onder andere speurhonden. Ook vrijwilligers van de SOAD hebben 5 dagen meegezocht maar helaas zonder resultaat.

Vanmiddag zagen personen varende op het IJsselmeer het stoffelijk overschot drijven en belden de politie, waarna het lichaam is geborgen.

Stichting Opsporings Apparatuur Drenkelingen | Login | Privacyverklaring