Urk, zaterdag 18 december werden we als Dregteam SOAD uitgenodigd door de Binnenvaart Groep Nederland. Steven Snoek en Pieter Keuter mochten een donatie van € 2.500 in ontvangst nemen van Jaap van de Berg, voorzitter van de Binnenvaart Groep Nederland (BGN).

De BGN draagt het hele Dregteam van SOAD een warm hart toe voor al het goede werk wat de vrijwilligers uitvoeren.


Beide vrijwilligers waren zeer verblijd met de bijdrage die geschonken werd omdat ze momenteel bezig zijn met de ontwikkeling van een nieuw soort dreg. Deze is bedoeld voor zoekacties naar lichamen in de branding van bijvoorbeeld de Noordzee of Waddenzee. Het ontwikkelen van nieuw dregmateriaal kost naast veel tijd, ook veel geld voor aanschaf benodigde materialen. De gift van BGN zal mede gebruikt woorden voor dit nieuwe dregmateriaal.

Twee uur later werd door het LTOZ (Landelijk Team Onderwater Zoekingen) een beroep gedaan op ons Dregteam. In Den Bosch werd gezocht naar een vermiste vrouw. Met vijf vrijwilligers werd rond de middag vertrokken richting de Zuid Willemsvaart. Net voordat wij ter plaatse waren was het slachtoffer drijvend aangetroffen. Dregteam SOAD heeft samen met het LTOZ het stoffelijk overschot geborgen. Wij willen de nabestaanden veel sterkte toewensen.

 

Stichting Opsporings Apparatuur Drenkelingen | Login | Privacyverklaring