Donderdagmiddag rond 15:00 uur kwam een melding bij verschillende instanties binnen dat er een kind in het water lag en hulp nodig had. Hulpdiensten, waaronder brandweer, politie en kustwacht rukten direct uit. Het meisje (7 jaar) werd uit het water gehaald en door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Snel werd duidelijk dat er nog meer mensen in het water zouden liggen. Rond 15.40 uur werd het lichaam van een vrouw (32 jaar) aangetroffen. Er is nog geprobeerd haar te reanimeren maar dat mocht helaas niet meer baten.
 
Begin van de avond werd Dregteam SOAD door het Landelijk Team Onderwater Zoekingen (LTOZ) gevraagd deel te nemen aan de zoektocht naar de twee andere vermisten van het kano-ongeluk.

Met tien vrijwilligers vertrokken we richting het Veluwemeer waar we rond 19:30 uur aansloten bij het sonarteam van het LTOZ. Op aanwijzing van de sonar werd rond 22:00 uur het lichaam van de man (42 jaar) aangetroffen en geborgen.

Ook vandaag werd met een groep van 10 vrijwilligers van Dregteam SOAD deelgenomen aan de zoektocht naar het vierde slachtoffer. In de loop van de ochtend werd het kind, een meisje van 5 jaar oud aangetroffen. De slachtoffers zijn een gezin uit de regio Nordrhein Westfalen (Duitsland). Het was voor iedereen die betrokken was bij deze zoekactie enorm ingrijpend en wij leven mee met het achtergebleven meisje en haar familie.

Door de politie wordt onderzoek gedaan naar de toedracht.

 

Stichting Opsporings Apparatuur Drenkelingen | Login | Privacyverklaring