Bron: Politie.nl/KLPD

Lelystad, 29-02-2012 • Het Korps landelijke politiediensten (KLPD) heeft vandaag, aan het eind van de middag, haar zoektocht op het IJsselmeer naar het lichaam van de vermiste opvarende van een gezonken werkscheepje beëindigt. Vanaf nu wordt er niet meer actief met middelen onder water gezocht naar een 47-jarige inwoner van Zevenbergen, maar wordt het wateroppervlak regelmatig afgezocht met patrouillevaartuigen en door een politiehelikopter.

Op woensdag 23 februari zonk op het IJsselmeer een werkscheepje met aan boord twee opvarenden. Direct na de melding werd een zoekactie gestart waarbij schepen van de Waterpolitie van het KLPD, Rijkswaterstaat, de Koninklijke Nederlandse Reddingsmaatschappij (KNRM) en helikopters van het KLPD en NOGEPA Offshore Search And Rescue zijn ingezet.

Donderdag 24 februari is vanuit de politiehelikopter het lichaam van een der opvarenden, een 48-jarige inwoner van Texel waargenomen, waarna de Waterpolitie het lichaam heeft geborgen.
 
In de dagen daarna is continu gezocht naar het lichaam van de tweede opvarende, de 47-jarige inwoner uit Zevenbergen. Daarbij is door het KLPD en Rijkswaterstaat gebruikt gemaakt van sonarapparatuur, KLPD-speurhonden en de diensten van de Stichting Opsporings Apparatuur Drenkelingen (SOAD) uit Urk. Alle inspanningen hadden tot vandaag helaas geen resultaat.

Stichting Opsporings Apparatuur Drenkelingen | Login | Privacyverklaring