Afgelopen weekend werd het Landelijk Team Onderwater Zoekingen (LTOZ) samen met Dregteam SOAD twee keer ingezet. Een 44-jarige Duitse man was vrijdagmiddag met een groep aan het recreëren bij een kribvak langs de Waal ter hoogte van Dodewaard. Tijdens het zwemmen raakte de man en een kind in dieper water, waarbij het kind nog net kon worden gered. De man verdween voor de ogen van getuigen onder water en werd niet meer terug gezien. Begin van de avond werd het levenloze lichaam door de sonar gelokaliseerd en hierna met de dreg geborgen.

Dezelfde avond ging het ook verschrikkelijk mis toen twee mannen op een luchtbed ronddreven op duinmeer Het Wed in Overveen. De mannen raakten van het luchtbed waarbij de één ondieper water kon bereiken. De andere, een 32-jarige Poolse man verdween echter onderwater.

Zaterdag werd door het LTOZ en Dregteam SOAD een zoekactie opstart naar deze man. Vanwege veel plantengroei geen makkelijke inzet, maar in de loop van de dag slaagde men erin om ook dit slachtoffer terug te vinden.

Stichting Opsporings Apparatuur Drenkelingen | Login | Privacyverklaring