Woensdagmiddag 7 september raakte op het Markermeer een 79-jarige zeiler in problemen. De man probeerde waterplanten uit de schroef van zijn schip te verwijderen maar verdween op een gegeven moment onderwater en kwam niet meer boven. Het LTOZ en Dregteam SOAD werden ingezet voor een zoekactie, maar omdat geen duidelijke positie bekend was lukte het die avond niet de vermiste man te vinden. 

Dezelfde avond raakte een buitenlandse matroos van een Nederlands schip in het water bij Moerdijk overboord. De kapitein sloeg alarm waarop verschillende hulpdiensten gingen zoeken, helaas zonder resultaat. Donderdag werd door het LTOZ (Landelijk Team Onderwater Zoekingen) en Dregteam SOAD een zoekactie naar de vermiste matroos opgestart waarbij rond 12:00 uur het levenloze lichaam werd gevonden en geborgen.

Door het sonarteam van het LTOZ werd in de loop van donderdagmiddag op het Markermeer het lichaam van de vermiste zeiler gelokaliseerd. Dregteam SOAD werd gevraagd om op deze positie te gaan dreggen. Korte tijd later werd het lichaam van de zeiler gevonden en samen met het LTOZ kon ook dit lichaam worden geborgen.

Stichting Opsporings Apparatuur Drenkelingen | Login | Privacyverklaring