Bijna twintig jaar geleden zijn we gestart met het zoeken naar onderwater slachtoffers. Zes mannen die begaan waren met nabestaanden die in grote onzekerheid leefden. Een jaar later werd een stichting opgericht, bekend als Dregteam SOAD. De eerste jaren reden we als vrijwilligers met eigen vervoer naar de verschillende locaties in het land. Daarbij moest dregapparatuur soms aangepast worden omdat het letterlijk in de kofferbak van een Suzuki Alto moest passen.

Omdat we steeds meer materiaal kregen moest er in de loop van de tijd bij iedere inzet een bus worden gehuurd. Gelukkig deed zich in 2015 de gelegenheid voor dat we een gebruikte VW Crafter van de KNRM voor een symbolisch bedrag konden overnemen. Afgeschreven voor de KNRM maar wat een enorme kans voor ons! De bus werd aangepast naar onze eisen, met o.a. een dubbele cabine zodat we met 6 vrijwilligers op pad konden.

Nu 7 jaar verder begint de bus steeds meer gebreken te vertonen. Onderweg naar een inzet breekt op de A6 een veer af. Begin augustus krijgen we een inzet in de buurt van Haarlem. Op de A9 kijkt de bestuurder van de bus vragend naar de snelheidsmeter, ‘wat is er’ vraag ik? ‘We verliezen motorvermogen…’ Nog geen minuut later staan we op de vluchtstrook. Gelukkig waren een aantal vrijwilligers deze keer door omstandigheden met eigen vervoer en konden we met passen en meten de meest noodzakelijke dregmiddelen overladen in hun auto. Vier vrijwilligers gaan een half uur later onderweg naar de inzet, en wij proberen met horten en stoten de snelweg te verlaten.

Zolang we deze bus hebben is deze in onderhoud geweest bij AQS Urk (Willem en Geert Hoekstra). Deze mannen hebben ons altijd enorm geholpen door reparatie onderhoud te sponsoren. Helaas hebben zij ons nu te kennen gegeven dat het tijd wordt deze bus te gaan vervangen.

Dat bericht is voor ons en iedereen duidelijk: Dit gaat zo niet langer… Daarom zijn we voor het vervangen van onze bus een doneeractie gestart:

“Houd Dregteam SOAD op de weg”. Doe je ook mee?  

Stichting Opsporings Apparatuur Drenkelingen | Login | Privacyverklaring