Omroep Flevoland maakte dit item over onze doneeractie ''Houd Dregteam SOAD op de weg"

Het dregteam SOAD Urk is gestart met een actie voor een nieuwe bus. De huidige bus is dringend aan vervanging toe. Het team moet op elk moment, overal in het land, ingezet kunnen worden als iemand is verdronken en nog niet is teruggevonden. Dan is een betrouwbare bus noodzaak.

"De bus is eigenlijk het belangrijkste onderdeel van ons team", zegt Pieter Keuter van het dregteam. "Je kan qua dregmateriaal hebben wat je wil, maar als we niet op de plaats van bestemming kunnen komen dan houdt het snel op."

"De bus is helemaal op", vult zijn collega Frans Hakvoort aan, "In de praktijk gebeurt het wel eens dat de veren van de bus breken. Gelukkig is dat nog niet op de snelweg gebeurd." Ook is het motorvermogen van de bus niet meer optimaal. Onderweg naar een zoekactie is dat niet handig. Hakvoort: "Dan rij je met nog maar 70 kilometer per uur achter een vrachtwagen aan".

Snel op locatie zijn is belangrijk voor directe naasten van het slachtoffer. "Je probeert de vermissingsduur zo kort mogelijk te houden", zegt Hakvoort. "Om de familie nog de kans te geven om het lichaam te zien."

Dregteam SOAD was van de zomer net begonnen met een geldinzamelingsactie voor een nieuwe zoekmethode langs de Noordzeekust. Het dregteam heeft daarvoor 100.000 euro nodig. Keuter: "Het hoofdbedrag is voor de bus. Halen we de 100.000 euro dan kunnen we nog een klein deel van dat bedrag spenderen aan een nieuwe zoekmethode. De actie duurt tot eind van het jaar.

Stichting Opsporings Apparatuur Drenkelingen | Login | Privacyverklaring