Omdat onze bus dringend aan vervanging toe is, werd een half jaar geleden de online doneeractie gestart: 'Houd Dregteam SOAD op de weg'. Het streefbedrag was 100.000 euro. Niet alleen online maar op verschillende manieren kwamen bedrijven en particulieren die onze actie wilden steunen. Van het ophalen van lege flessen door kinderen tot een online Bingo door Wasparfum of bedrijven die een flinke donatie deden, we hebben het allemaal meegemaakt.

Afgelopen vrijdag mochten we een cheque in ontvangst nemen op de Petrus Dathenusschool ter waarde van € 21.849,13. Vol verwondering stonden we als vrijwilligers naar de cheque te kijken, niet goed wetende wat te zeggen.

In de maand november hebben de leerlingen van de school geld ingezameld voor de sponsorloop die dinsdagmiddag 6 december gehouden werd.
Ondanks de regenbuien renden alle leerlingen toch door.

Aansluitend was er een actiemarkt in de school en op het plein. Alle producten waren gesponsord door ouders, waardoor de hele winst voor de SOAD kon zijn. Op het plein waren een aantal vrijwilligers van de SOAD met de (oude) bus te vinden. De mannen presenteerden hun dregmaterialen en gingen in gesprek met aanwezigen.

De dag erna zijn twee vrijwilligers langs de klassen gegaan om aan de kinderen snoep uit te delen (gesponsord door 't Soetendal) als dank voor hun enorme prestatie.
De organisatie kijkt terug op een zeer gezellige en succesvolle markt!

Met dit bedrag is de actie ‘Houd Dregteam SOAD op de weg’ geslaagd; het streefbedrag is binnen en er kan binnenkort een nieuwe bus worden aangeschaft! Er zijn al verschillende gesprekken met leveranciers geweest en de offertes zijn binnen. Op korte termijn zal een keuze worden gemaakt welk merk en type het gaat worden. Wij willen iedereen die op welke manier dan ook dit mogelijk heeft gemaakt heel hartelijk bedanken.

 

Stichting Opsporings Apparatuur Drenkelingen | Login | Privacyverklaring