Zaterdag 13 januari 2024 heeft CPV (Coördinatie Platform Vermissing) samen met Dregetam SOAD de burgerzoektocht naar Yoran krol gecoördineerd en gefaciliteerd.

CPV coördineerde op het land en de SOAD coördineerde de zoekactie op het water met zestien schepen. Ook werkten we samen in de lucht met SOS Drone Team en werd er met vijftien drones gevlogen om de gebieden, waar je niet kon of mocht komen, vanuit de lucht af te zoeken.

De verwachting was dat er tussen de vijfhonderd en zevenhonderdvijftig vrijwilligers zouden komen, maar boven verwachting kwamen er tweeënhalfduizend. De grote opkomst stond een ijzersterke samenwerking niet in de weg. Met alle deelnemende partijen en overheidsinstanties verliep alles goed. Hierbij willen wij de politie benoemen, waar wij enorm fijn en goed mee samenwerken en ons gisteren in alles faciliteerden.

Tijdens- en vooraf aan deze zoekactie was er overleg met de Gemeente Altena, Verkeersbegeleiding, Rijkswaterstaat, de natuurorganisaties van de Biesbosch, Staatsbosbeheer, de GGD, de Harten brigade (Nicolette bedankt!), de brandweer, de Kerk, EHBO Veen, luchtverkeersleiding, pers/media, de burgemeester en woordvoerders ter plaatse.

Vrijwilligers Dregteam SOAD aan boord bij Pasal Kelder

Je wordt stil als je ervaart dat iedereen spontaan komt helpen. Van het verzorgen van catering voor de zoekers, het openstellen van het kerkgebouw, het brengen van extra veiligheidshesjes en parkeerbeheer door de gemeente, het verzorgen van broodjes, koeken, snoep, soep, dixi sanitair, de helpende hand van de EHBO die ons team kwam versterken met tien man om de vrijwillige zoekers te faciliteren en te informeren. Hartverwarmend om te zien, dat als een medemens in nood verkeert, je toch met elkaar in staat bent om als één groot team van vijfentwintighonderd onbekenden met elkaar, op een vlekkeloze manier samen te werken. Met één doel de vermiste te vinden.

Wij willen dan ook iedereen bedanken die heeft geholpen of heeft bijgedragen, zowel vooraf of tijdens de zoekactie. Enorm bedankt! Wij hopen en bidden dat Yoran zo snel mogelijk gevonden mag worden. Wij wensen de familie van Yoran heel veel sterkte toe!

Team Coördinatie Platform Vermissing

Dregteam SOAD Urk

Stichting Opsporings Apparatuur Drenkelingen | Login | Privacyverklaring