Zaterdag 15 juni heeft Dregteam SOAD een open dag georganiseerd om belangstellenden de gelegenheid te geven de nieuwe bus te komen bekijken. Ook het Landelijk Team Onderwater Zoekingen (LTOZ), Coördinatie Platform Vermissingen (CPV) en Landelijk Onderzoek- en Expertisecentrum Persoonsvermissingen (LOEP) waren bij deze dag aanwezig. Voor iedereen die wilde weten hoe een vermissingszaak op het land of onder water wordt aangepakt, was het een unieke kans. Door middel van presentaties, maar ook in persoonlijke gesprekken, werd door Dregteam SOAD en LTOZ, CPV en LOEP verschillende vragen beantwoord.


De aanleiding voor deze open dag was het laten zien van de nieuwe bus. De vorige bus begon steeds meer mankementen te vertonen en dus werd er een actie gestart. Binnen een halfjaar was het benodigde geld binnen en na twee jaar is de nieuwe bus geleverd.

Op het depot van Dregteam SOAD, op het Hoornse Hop 1M, druppelden om 10.00 uur de eerste mensen binnen. De opkomst was groot en er waren niet alleen bezoekers van Urk, maar ook veel mensen van buiten Urk die de moeite namen een kijkje te nemen. ,,Ze kwamen niet alleen voor onze nieuwe bus, maar ook om te kijken wat ons werk precies inhoudt. Daar zijn we hartstikke blij mee", aldus Gerrit Hakvoort voorzitter van Dregteam SOAD.

Stichting Opsporings Apparatuur Drenkelingen | Login | Privacyverklaring