Het zal de meeste volgers van Dregteam SOAD niet ontgaan zijn dat inmiddels de nieuwe MAN bus afgeleverd en in gebruik is genomen. De eerste rit voor een inzet was naar Venlo.

Omdat deze bus een behoorlijk slag groter en zwaarder is dan de vorige heeft Mulder Training de vrijwilligers een training aangeboden.

Om met deze bus veilig de weg op te gaan heeft Jan Mulder van Mulder Training samen met Pieter Goosen de vrijwilligers uitgenodigd voor een training Schadepreventie/ Rijoptimalisatie. De training bestond uit een stuk theorie dat in het klaslokaal van Mulder Training werd gegeven door Jeffrey. Hij is gespecialiseerd in Schadepreventietrainingen voor busjes. Daarnaast werd de praktijktraining buiten georganiseerd door Pieter en Jan. Zo kregen ze tekst en uitleg over het nieuwe voertuig, zijn gewicht maar ook de kracht bij bijv. de remweg. Om beurten gingen de mannen achter het stuur van zowel hun eigen bus als in de rijles vrachtwagen. Het zelf rijden- en beleven gaf mooie inzichten en leerzame aandachtspunten.

Al met al een mooie maar vooral leerzame avond waarbij aan het eind van de avond de mannen vele veilige kilometers werd toegewenst tijdens het uitoefenen van hun vrijwilligerswerk.

 

Stichting Opsporings Apparatuur Drenkelingen | Login | Privacyverklaring