Voor de mensen die m’n vader uit het water hebben terug gevonden….
 Klaas Romkes overhandigd cheque

Met deze woorden overhandigde de nu drie jarige Klaas Romkes op maandag 26 december 2011 een cheque aan voorzitter Gerrit Hakvoort van de Stichting Opsporings Apparatuur Drenkelingen (SOAD).

Onze vrijwilligers hadden een uitnodiging gekregen om op deze tweede Kerstdag een kopje koffie te komen drinken bij de familie Romkes om samen terug te denken aan die zo verdrietige decembermaand nu drie jaar geleden. Cees Romkes, werkzaam in de binnenvaart, werd toen vermist en het was heel waarschijnlijk dat hij overboord zou zijn geraakt. Een grote zoekactie waaraan door meerdere plaatsgenoten werd deelgenomen of materiaal ter beschikking werd gesteld had uiteindelijk op zondag 7 december als resultaat dat het lichaam van Cees werd terug gevonden. “Een heel dubbel gevoel” vertelt moeder Romkes. “Ontzaglijk verdrietig en definitief, maar ook dankbaar omdat er een einde was aan de onzekerheid en we samen nog afscheid konden nemen”.
Door de nabestaanden is toen een actie opgezet om geld in te zamelen voor de SOAD onder andere door de verkoop van een dvd met een twintig minuten durende filmopname van de zoektocht naar Cees. Verkoop van de dvd’s leverde het geweldige bedrag op van € 2000 en dat bedrag kreeg onze voorzitter gisteren uit handen van Klaas Romkes. “We wilden graag dat Klaas dit bedrag aan jullie zou geven als hij op een leeftijd zou zijn gekomen, dat hij een beetje kan begrijpen wat er gebeurd is”, met daarbij de opdracht aan de SOAD om met dit belangrijk werk door te gaan.

 Klaas Romkes overhandigd cheque

Stichting Opsporings Apparatuur Drenkelingen | Login | Privacyverklaring