UPDATE 02-06-11 - Het lichaam van de 24-jarige scholiere die vorige week tijdens een zeiltripje op het Slotermeer in Friesland overboord sloeg, is vanmorgen in dat meer gevonden. Watersporters zagen het lichaam. 

Bron: Omroep Gelderland

ARNHEM - In Friesland wordt weer gezocht naar de 24-jarige Arnhemse studente, die donderdag overboord sloeg op het Slotermeer. De politie zet een sonarboot in.

Zaterdag is tot zonsondergang vergeefs gezocht met dregboten en sonarapparatuur. De familie is zondag op uitnodiging van de politie op de plek van het zeilongeluk geweest.

 

De 24-jarige studente van ROC Rijn IJssel was donderdag met medestudenten aan het zeilen, toen hun boot door harde rukwinden omsloeg. De klas krijgt les volgens een aangepast rooster. De studenten zijn erg aangeslagen, aldus een woordvoerder.

Vijf studentes van het Arnhemse Rijn IJssel, locatie Kronenburg, sloegen op het Slotermeer in Friesland met hun zeilboot om. Vier van hen konden zich in veiligheid brengen door naar een baggerschip in de buurt te zwemmen. Daar konden ze net op tijd uit het water worden gehaald. Ze waren in shock en onderkoeld, en werden ter observatie opgenomen in een ziekenhuis. De vijfde, de 24-jarige Arnhemse, is niet gevonden. Onderzocht wordt of de vrouw kon zwemmen en een zwemvest droeg.

De boot sloeg om door harde rukwinden tijdens een bui. Het KNMI zou woensdagavond al hebben gewaarschuwd voor windstoten op de Friese meren.
De vijf studentes zitten in hun tweede studiejaar en waren met een groep op zeilkamp in Friesland. De betrokken medestudenten zijn na het ongeval teruggekeerd naar Arnhem.

  

Ook maandagavond werd nog tot ver na het invallen van het donker door KLPD-ers, Regio Politie en SOAD gedregd. 

Stichting Opsporings Apparatuur Drenkelingen | Login | Privacyverklaring