Bron RVT N-H / Foto's: Jaap Wals

AMSTERDAM- De politie heeft de zoektocht naar de vermiste Paul Nolan-Miralles op een laag pitje gezet. De komende dagen wordt niet meer zo actief naar zijn lichaam gezocht als in de afgelopen dagen. Dat heeft een woordvoerder aan RTV Noord-Holland laten weten.

Mogelijk is zijn lichaam door (rondvaart-)boten meegesleurd naar een andere plek en daardoor heeft het volgens de politie niet meer zoveel zin om op dezelfde plek in de Singelgracht te blijven doorzoeken.

 
 
  
  

Dinsdag aan het eind van de middag kwam het verzoek bij de SOAD binnen om te dreggen in de Singelgracht in Amsterdam. Drie vrijwilligers vertrokken met een aantal dreggen, en zijn tot woensdagmorgen 02.00 uur aan het dreggen geweest. Helaas werd het lichaam niet aangetroffen.

Eerder op de avond heeft De politie delen van een jas en een tas aan de familie van de vermiste Paul Nolan-Miralles getoond. Deze spullen werden aangetroffen in de schroef van een rondvaartboot.

De familie heeft laten weten dat de jas en tas inderdaad van de vermiste Ier zijn. In de Passeerdersgracht is een deel van een schouder gevonden. Deze is mogelijk ook van hem. Dna-onderzoek moet nu uitwijzen of het lichaamsdeel inderdaad van de vermiste Ier is.

Gisteren stuitte de politie tijdens de zoektocht op het water op een lichaam, maar dat verdween weer snel onder water. Medewerkers van het Hardrock Café op het Max Euweplein, waar Nolan-Miralles werkte, zijn ervan overtuigd dat het het lichaam van de vermiste Ier was. Ook zijn familie gaat ervan uit dat het om hun zoon en broer gaat.

De politie zocht de afgelopen dagen al (tevergeefs) met sonarapparatuur in de Singelgracht in de buurt van het Max Euweplein. De 36-jarige Ier werd vermist sinds de vroege ochtend van woensdag 13 april. Dinsdagnacht was de Ier die al tien jaar in Amsterdam woonde, uitgeweest in de omgeving van het Leidseplein. Rond 3.00 uur besloot hij naar zijn woning in De Baarsjes te gaan, maar daar kwam hij nooit aan. Woensdagmiddag moest hij om 17.00 uur werken in het Hard Rock-café op het Max Euweplein, maar ook daar verscheen hij niet.

Stichting Opsporings Apparatuur Drenkelingen | Login | Privacyverklaring