De vrijwilligers van de Stichting Opsporings Apparatuur Drenkelingen (SOAD) op Urk volgen dit najaar de opleiding ‘Postmortale zorg ten behoeve van de politie’.
Deze opleiding is bedoeld voor specialisten die regelmatig assistentie leveren aan de politie, forensisch onderzoekers en schouwartsen.

De SOAD-medewekers zijn professionele vrijwilligers die zijn gespecialiseerd in het terugvinden van onderwaterslachtoffers en maken deel uit van het Landelijk Dregteam van het KLPD. Naast daadwerkelijke inzet bij zoekacties wordt door de SOAD veel tijd, energie en geld geïnvesteerd in het ontwikkelen van nieuwe zoek-instrumenten en –methoden. Deze geheel belangenloze en unieke inzet bleef voor de Zorg Diensten Groep (ZDG) niet onopgemerkt en resulteerde in 2008 in het aanbod om kosteloos deel te nemen aan de landelijke Uitvaartbeurs. In 2009 krijgt dit wat betreft de ZDG dus een vervolg.

Omdat de vrijwilligers van SOAD regelmatig worden geconfronteerd met overledenen, waarbij de politie een onderzoeksbelang heeft, is deze opleiding voor hun heel belangrijk.

In de opleiding wordt aandacht besteed aan:

-         het onderzoek door de Technische Recherche
-         lijkschouw
-         bescherming sporen
-         geheimhouding en
-         zelfbescherming / infectie preventie

De kosten van de opleiding, die wordt verzorgd door Docendo Academie voor Postmortale Zorg  in Geldermalsen, worden volledig gesponsord door de Zorg Diensten Groep.

 

 

Stichting Opsporings Apparatuur Drenkelingen | Login | Privacyverklaring