Op uitnodiging van de Stichting Urk Promotie, was de SOAD vandaag te gast in Harderwijk.
Daar werden de jaarlijkse Visserijdagen gehouden. Een niet onbelangrijk onderdeel van dit evenement vandaag was het Urk-plein. Hier waren o.a Urker gerechten te proeven, werd het nettenboeten gedemonstreerd, en gaf naast ‘Leuster’ ook ‘Urk op de planken’ regelmatig een optreden. Natuurlijk waren veel Urkers in klederdracht vandaag in Harderwijk te zien.

Jan Anker en Leen Bos informeren bezoekers

Voor de SOAD betekende het een presentatie van de Stichting, en werd de start gemaakt met de ‘Actie sleutelhanger’. Iedereen die vanaf vandaag een bedrag doneert, ontvangt een drijvende sleutelhanger. Daarmee is de veiligheid van uw sleutelbos gewaarborgd. Veel bezoekers toonden vandaag, tijdens dit druk bezochte evenement, belangstelling voor het werk van de SOAD.

 Bij het herdenkingsmonument 'Verdronken Vissers' vond een kranslegging plaats, waar ook door Urk een krans werd gelegd.
In de loop van de middag werd door de Locoburgemeester van Urk, Johannes Koffeman de vlootschouw afgenomen waarbij de binnenkomende schepen werden gegroet.

 Al met al kan de Stichting Urk Promotie spreken van een zeer geslaagd evenement. De SOAD is blij met de geboden kans om tijdens dit evenement hun Stichting te kunnen presenteren. Bent u vandaag niet in Harderwijk geweest, maar wilt u wel een bedrag doneren, dan kan dat ook altijd via onze website.

Jan Anker en Leen Bos informeren bezoekers

 

 

Stichting Opsporings Apparatuur Drenkelingen | Login | Privacyverklaring