SOAD dit jaar al vier keer ingezet maar niet met het gewenste resultaat

U hebt in de achterliggende maanden niets kunnen lezen over de inzet van onze vrijwilligers bij zoekacties in het land naar vermiste mensen.

Toch zijn onze mensen in de eerste maanden van dit jaar al vier keer gevraagd medewerking te verlenen bij dergelijke acties. De eerste keer was op woensdag 18 februari. Twee van onze vrijwilligers waren onderweg gegaan naar Velsen. Daar werd vanaf de Noordpier een vrouw vermist. Naast de inzet van ons dregmateriaal was ook de hulp ingeschakeld van Rijkswaterstaat met sonar. Toen onze mensen net Amsterdam gepasseerd waren, kwam het bericht dat de betreffende persoon inmiddels was gevonden en geborgen.

Een goede maand later, op 17 maart reisden onze vrijwilligers af naar Oss. Daar werd al sinds langere tijd een 53 jarige man vermist. Op aanwijzing van speurhonden van de veterinaire dienst werd een gebied afgedregd. Deze actie leidde niet tot het terugvinden van het slachtoffer.

Twee dagen later, op 19 maart, ging één van onze mensen naar Rhenen om mee te helpen zoeken naar een 51 jarige man die toen sinds twee dagen werd vermist. De zoekactie was bedoeld om uit te sluiten dat de betreffende persoon te water zou zijn geraakt. Binnen het afgezochte gebied werd deze persoon niet aangetroffen.

Afgelopen zaterdag, op 11 april reisden twee vrijwilligers af naar Schiedam. Daar werd sinds een dag of drie een man van 69 jaar vermist die misschien te water zou zijn geraakt. Deze persoon liep vrijwel iedere dag dezelfde route, waarbij sommige stukken aan het water liggen. Die plekken die daarvoor het meest in aanmerking kwamen werden systematisch afgedregd. De betreffende persoon werd echter niet gevonden. Het dreggen in dit soort kanaaltjes wordt heel sterk bemoeilijkt door de grote hoeveelheid winkelwagentjes en fietsen die op de bodem worden aangetroffen. 

Het slachtoffer is woensdagmorgen door bouwvakkers aangetroffen in een zijtak van het betreffende kanaal buiten het zoekgebied.

Stichting Opsporings Apparatuur Drenkelingen | Login | Privacyverklaring