Politie helpt Spanje met zoeken naar vermist meisje
 
Copyright 2008, Novum

Een dregteam van het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) is zaterdagochtend afgereisd naar het Spaanse Sevilla om daar te helpen zoeken naar een meisje dat sinds eind vorige maand wordt vermist. Het is volgens een woordvoerder voor het eerst dat een KLPD-dregteam in het buitenland wordt ingezet. Het 17-jarige meisje is sinds 24 januari zoek. Volgens het KLPD heeft de Spaanse politie drie mannen en een jongen opgepakt. Die hebben bekend haar te hebben vermoord en in het water te hebben gegooid. Omdat een dagenlange zoektocht van de Spaanse politie vruchteloos bleef, heeft ze via de ambassade de hulp van Nederland ingeroepen. Het KLPD beschikt namelijk over sonarapparatuur en gespecialiseerde honden.

17 year old Marta del Castillo Villanueva

Het KLPD-team bestaat uit zes mensen, twee honden en dregapparatuur van de Stichting Opsporings Apparatuur Drenkelingen uit Urk. Een van de honden kan de geur van een lijk oppikken, de andere de geur van levende mensen. Het KLPD zegt ervan uit te gaan dat het meisje niet meer leeft, maar heeft voor de zekerheid beide honden meegenomen. De dieren staan op de punt van een boot tijdens de zoektocht.

Zaterdag in de namiddag is het dregteam in Spanje aangekomen. Vanmorgen zijn voor het eerst de twee honden ingezet, en vanaf maandag wordt gebruik gemaakt van sonarapparatuur. De bedoeling is om met honden en sonar het enorme zoekgebied te verkleinen. Als dat resultaat oplevert kunnen de dreggen worden ingezet.

Stichting Opsporings Apparatuur Drenkelingen | Login | Privacyverklaring