Bron: Ad.nl

ALMERE - Brandweer en politie zijn vrijdagavond een grote zoekactie gestart naar twee mogelijk vermiste kleine kinderen in Almere. Een getuige maakte rond 18.30 uur melding van een bootje op het Weerwater, een kunstmatig meer in Almere, waarin twee kinderen zaten.

Toen hij een minuut later weer keek, waren de kinderen plotseling verdwenen. De politie neemt de melding zeer serieus en heeft onder meer een duikersteam en een helikopter ingezet. Agenten gaan momenteel campings in het recreatiegebied rond het Weerwater langs om te vragen of er mensen zijn die twee kinderen missen.
Ook heeft de politie een sms-alarm rondgestuurd aan de bewoners van de Filmwijk, waaraan het Weerwater ligt, met de vraag of iemand zijn kinderen of zijn boot mist.
De boot is ondertussen wel teruggevonden. Het gaat om een rood bootje met in zwarte letters de naam Bestway erop geschilderd.

Rond 19.30 uur werd door de Brandweer de inzet van de SOAD gevraagd. Om ongeveer 21.00 uur is een zoekgebied uitgezet door de vrijwilligers, en werd met 3 dreggen het gebied afgezocht. Door 2 medewerkers van Rijkswaterstaat werd een deel van het Weerwater afgezocht met sonar. Om iets na elf uur kwam het bericht dat het om een loze melding ging. Het bootje was op sleep geweest door een ander schip, losgeraakt en pas later opgemerkt. Om half één lagen de dreggen weer in het depot van SOAD op urk, en konden de vrijwilligers hun bed opzoeken.

Kijk voor beelden van deze inzet op Omroep Flevoland  

 

Stichting Opsporings Apparatuur Drenkelingen | Login | Privacyverklaring