Update 11-01-'13:

In één van de sluizen van het Maas-Waal kanaal bij Weurt is vanochtend het lichaam aangetroffen van een eerder opgegeven vermiste man. Het lichaam werd om half tien ontdekt door een passant, die een lichaam in het water bij het sluizencomplex zag drijven.

 ==========

NIJMEGEN - De Nijmeegse hulpdiensten zijn woensdagochtend 5 december rond 08.45 uur massaal uitgerukt om een man uit het Maas-Waalkanaal te halen.

Vanaf de kant, op het water en vanuit de lucht werd met een helikopter gezocht. Na twee uur bleven die inspanningen zonder resultaat. Rond elf uur hebben de zoekploegen hun inspanningen gestaakt, en werd het zoeken door het Landelijk Dregteam over genomen. Vanwege de lage temperaturen was haast geboden bij de zoektocht. 

Door de vrijwilligers van de SOAD  is 3 dagen meegezocht op het Maas Waalkanaal. Helaas zonder resultaat.

Update 10-01-'13: vanmiddag is het slachtoffer in het Ramsdiep aangetroffen, en is het lichaam geborgen.

Ramspol: sinds zondagavond 16 december wordt een 67-jarige man uit Giethoorn vermist.
Hij zei even te gaan pinnen, maar sindsdien is er niets meer van hem vernomen. Dinsdag werd de blauwe BMW van de man teruggevonden op een parkeerhaventje voor de Ramspolbrug, aan de kant van Kampen. Nadat het KLPD in het Ramsdiep met sonar heeft gezocht, werd de SOAD gevraagd in het gebied te dreggen. Woensdag  19 december werd door 2 vrijwilligers van de SOAD in het zoekgebied gedregd, helaas zonder resultaat. Van de man zelf ontbreekt nog ieder spoor.

Woensdag 2 januari hebben 4 vrijwilligers van de SOAD, samen met het KLPD en Rijkswaterstaat op de Nederrijn nabij Heteren gezocht naar een vermiste 21 jarige jongeman.
Op nieuwjaarsdag werd op de brug over de Nederrijn o.a. de fiets van de jongen door de politie aangetroffen, en het vermoeden bestond dat hij daar te water was geraakt.

Ondank de inzet van sonarapparatuur op zowel de KLPD boot als de boot van Rijkswaterstaat, en een aantal uren dreggen door de SOAD, werd de vermiste jongeman niet aangetroffen.

Zoektocht naar Leidse Sietske van der Poel.

Update 11-01'13

De politie heeft vrijdagmorgen, 11 januari, het lichaam van de 36-jarige Sietske van der Poel uit Leiden aangetroffen op de Zwanburgerpolder in Warmond. Een vogelaar zag even na 11.00 uur met een lens een lichaam liggen in de polder, ruim 300 meter vanaf de Zijldijk. De vermoedelijk doodsoorzaak is onderkoeling.

 =============

Update 10-01'13:

Marineduikers van de Defensie Duikgroep (DDG) zoeken sinds gisteren langs de Zijldijk in het Zuid-Hollandse Warmond naar de vermiste Sietske van der Poel.

Op verzoek van de burgemeester zoeken 5 marineduikers van de Defensie Duikgroep een gebied van 4 kilometer af met 2 op afstand bestuurbare onderwaterrobots, de REMUS (Remote Environmental Monitoring System). Deze onderwaterrobots zijn in staat om met hoogwaardige sonarapparatuur zelfstandig en snel de bodem in kaart te brengen. Hierdoor kan gericht gedoken worden op contacten.

 =============

WARMOND – Met man en macht is er gezocht naar de Leidse Sietske van der Poel (36) die sinds vrijdagochtend 30 december 2012 wordt vermist. Haar fiets en jas zijn teruggevonden langs de Zijldijk op Warmonds grondgebied. Sietske van der Poel verscheen vrijdagochtend niet op haar werk, waarna alarm werd geslagen.

’s Middags werden haar spullen gevonden langs het water. Een grootscheepse zoekactie kwam vervolgens op gang. Een politiehelikopter zocht de omgeving af: Leiden, Leiderdorp en de Kagerplassen.
Rond 17:00 uur meldde de politie dat de zoektocht werd afgebroken. De volgende dag is verder gezocht door het KLPD, o.a. met sonarapparatuur.

  

Op verzoek van het KLPD heeft de SOAD zondag met 6 vrijwilligers op de Kagerplassen gedregd. Tijdens deze dregactie werd o.a. gebruik gemaakt van een boot van reddingsbrigade uit Noordwijk, en een brandweerboot van de Brandweer Leiden.

Helaas ontbreekt van Sietske van der Poel nog ieder spoor.

 

Sjoerd Koffeman neemt cheque in ontvangst van voorzitter Kobus Kramer Met drie keer een jaarlijkse donatie van 500 euro heeft Binnenvaartgroep Nederland zich verbonden aan de Stichting Opsporings Apparatuur Drenkelingen (SOAD). Zaterdagochtend werd de eerste cheque officieel overhandigd. Op de foto (v.l.n.r.) bestuurslid Klaas van der Meer, secretaris Jaap van den Berg en voorzitter Kobus Kramer van de Binnenvaartgroep Nederland, Sjoerd Koffeman en Henk Smit van de SOAD.

 

Op 22 februari 2012 waren de weersomstandigheden op het IJsselmeer uitermate slecht. Harde wind en lage temperaturen. Wat er precies gebeurd is, zullen we nooit meer aan de weet komen. De werkboot met aan boord Peter en Maarten Kruis zinkt. De beide opvarenden zijn hierbij omgekomen. Dit zijn twee hele goede vrienden van Harold en Ellie Doppegieter uit  Zevenbergschen Hoek.

Peter is een dag later gevonden maar Maarten is tot 22 maart vermist. “Een dierbare verliezen is erg maar vermist zijn is - als dat al kan - nog erger. De vader van Peter en Maarten is 22 juli jl overleden. Alle drie zijn bij elkaar in een graf begraven te Zevenbergen”.

Op 1 september was de familie Doppegieter 25 jaar getrouwd en hebben dit met een kleine groep van goede vrienden en familie gevierd. Als cadeau hebben zij gevraagd om het 'standaard envelopje' en medegedeeld dat zij de opbrengst zullen doneren aan de stichting SOAD. 

 Hessel van Urk geeft uitleg over het dreggen Hessel van Urk geeft uitleg over het dreggen

 “Gelukkig zijn ze gevonden en hebben de familie en vrienden afscheid van ze kunnen nemen. Gezien de vele vragen hoe dit heeft kunnen gebeuren zal het nog een tijd duren voordat iedereen het een plaatsje kan geven. Helaas beseffen wij nu pas hoe erg het is als er iemand vermist is. Daarom zien wij het belang van de stichting SOAD en willen wij de opbrengst van onze zilveren bruiloft graag aan jullie overhandigen”. Op zaterdag 22 september reisde de familie naar Urk om het bedrag te overhandigen aan Hessel van Urk. Hij was één van de mensen die als vrijwilliger van de SOAD dagenlang heeft gezocht naar de vermiste opvarende van de werkboot, totdat deze uiteindelijk werd terug gevonden.

UPDATE 07 juni: De duikers van de Marine hebben donderdag 7 juni rond 15.00 uur het stoffelijk overschot van de vermiste 76-jarige Zwollenaar gevonden.

 
Afgelopen weekend is door de SOAD gezocht op de Wijthmenerplas in Zwolle. Vrijdagmiddag kwam daar een 76-jarige man tijdens het zwemmen in problemen. Voordat toegesnelde omstanders ter plaatse waren, was de man al onder water verdwenen. Hierop werd groot alarm geslagen en kwam o.a de brandweer met duikers ter plaatse. Helaas konden zij de man niet traceren. Nadat  het gebied zaterdagmorgen door het KLPD was afgezocht met sonar, werd de hulp van de SOAD ingeroepen. Samen met medewerkers van de Regio Politie, KLPD, Reddingsbrigade Zwolle , Gemeente Zwolle, Waterschap en Recreatiebeheer Wijthmenerplas werd tot ’s avond 20.00 uur het gebied met dreggen afgezocht.

Zondag werd opnieuw het gebied met 4 boten en dreggen systematisch uitgekamd, waarbij alle gemaakte tracks werden bijgehouden. Helaas is ondanks alle inspanning het slachtoffer nog niet gevonden. Om 18.00 uur werd de zoekactie gestopt.

Op vrijdag 1 juni is er opnieuw gedregd door vrijwilligers van de SOAD, medewerkers van de Regio Politie en Recreatiebeheer Wijthmenerplas.Van 's morgens 8.30 uur tot 's avonds 20.30 uur werd de locatie afgezocht. Helaas ook nu zonder het gewenste resultaat.

OUDEHASKE: Afgelopen zaterdag werd door het KLPD de inzet van de SOAD gevraagd. Sinds woensdagavond werd in Friesland een 19-jarige jongen vermist. Donderdag waarschuwde zijn familie de politie, waarna werd begonnen met een zoekactie. Zaterdag en zondag concentreerde deze zoekactie zich op en rondom het Nannewiid, een natuurgebied in Oudehaske. Daar was de fiets van de jongen namelijk gevonden. Er werd zowel op het land, het water en vanuit de lucht gezocht.
 Vanaf twee boten werd zaterdag gedregd
Door de KLPD en drie vrijwilligers van de SOAD werd zaterdagmiddag- en avond een aantal uren gedregd, echter zonder resultaat. De zoekactie werd vandaag voortgezet, zowel op het water met sonar, als op het land door een peleton van de ME (Mobiele Eeenheid). In de loop van de middag trof de ME het levenloze lichaam van de jongen aan op het land.

Bron: Het Urkerland

Braveheart steunt SOAD met jassen

Het werk van de Stichting Opsporings Apparatuur Drenkelingen (SOAD) vindt lang niet altijd plaats onder ideale lenteachtige weersomstandigheden. Dikwijls is het nat en guur op plaatsen waar gezocht wordt naar mensen die onder water verdwenen zijn. De steun van sponsor Braveheart Shipping was daarom zeer welkom. Het plaatselijke bedrijf steunt de SOAD door het beschikbaar stellen van enkele warme jassen, die uiteraard voorzien zijn van de naam van de SOAD. Dinsdagavond nam een delegatie de jassen in ontvangst op kantoor bij Braveheart, het bedrijf van plaatsgenoot Jelle Hakvoort, die zelf voor werk in Engeland zat.
 
Op de foto, achterste rij (v.l.n.r.): Jaap Hakvoort van Braveheart Shipping, Leen Bos, Henk Smit en Gerrit Hakvoort. Voor: Teunis Hakvoort en Pieter Keuter. Op de foto staat ook een schaalmodel van de Javelin, een schip dat op dit moment wordt gebouwd in opdracht van Jelle Hakvoort. Het vaartuig zal worden ingezet voor de survey- en crewtenderindustrie. Ondernemer Jelle Hakvoort en de SOAD zijn trouwens geen onbekenden van elkaar. In december 2008 zochten ze samen naar het lichaam van Cees Romkes.

Bron: Politie.nl/KLPD

Workum - Zevenbergen, 22-03-2012 • Op donderdag 22 maart 2012 heeft het Korps landelijke politiediensten (KLPD) op het IJsselmeer bij Workum een lichaam geborgen.

Na identificatie blijkt het te gaan om een vermiste 47-jarige man uit Zevenbergen. Hij behoorde tot de bemanning van het werkscheepje dat woensdag 22 februari op het IJsselmeer in de problemen raakte en zonk. Het lichaam van de andere opvarende, een 48-jarige man uit Texel, is donderdag 23 februari 2012 geborgen. De Waterpolitie onderzoekt nog de oorzaak van het zinken van het werkscheepje.

Woensdagavond 22 februari 2012 ontving het Kustwachtcentrum een melding van een vaartuig in moeilijkheden. Hierna is een grote zoekactie gestart, waarbij meerdere vaartuigen van de Waterpolitie, de Koninklijke Nederlandse Reddings Maatschappij en een helikopter van de NOGEPA Offshore Search And Rescue zijn ingezet. Na enkele uren is het werkscheepje - van 12 meter lang - in gezonken toestand aangetroffen. De opvarenden zijn die avond en nacht niet meer aangetroffen.

Een zoektocht met meerdere vaartuigen, sonar en een politiehelikopter leidde donderdag 23 februari tot het aantreffen van de vermiste Texelaar. De dagen erna is nog uitgebreid gezocht met onder andere speurhonden. Ook vrijwilligers van de SOAD hebben 5 dagen meegezocht maar helaas zonder resultaat.

Vanmiddag zagen personen varende op het IJsselmeer het stoffelijk overschot drijven en belden de politie, waarna het lichaam is geborgen.

Bron: Politie.nl/KLPD

Lelystad, 29-02-2012 • Het Korps landelijke politiediensten (KLPD) heeft vandaag, aan het eind van de middag, haar zoektocht op het IJsselmeer naar het lichaam van de vermiste opvarende van een gezonken werkscheepje beëindigt. Vanaf nu wordt er niet meer actief met middelen onder water gezocht naar een 47-jarige inwoner van Zevenbergen, maar wordt het wateroppervlak regelmatig afgezocht met patrouillevaartuigen en door een politiehelikopter.

Op woensdag 23 februari zonk op het IJsselmeer een werkscheepje met aan boord twee opvarenden. Direct na de melding werd een zoekactie gestart waarbij schepen van de Waterpolitie van het KLPD, Rijkswaterstaat, de Koninklijke Nederlandse Reddingsmaatschappij (KNRM) en helikopters van het KLPD en NOGEPA Offshore Search And Rescue zijn ingezet.

Donderdag 24 februari is vanuit de politiehelikopter het lichaam van een der opvarenden, een 48-jarige inwoner van Texel waargenomen, waarna de Waterpolitie het lichaam heeft geborgen.
 
In de dagen daarna is continu gezocht naar het lichaam van de tweede opvarende, de 47-jarige inwoner uit Zevenbergen. Daarbij is door het KLPD en Rijkswaterstaat gebruikt gemaakt van sonarapparatuur, KLPD-speurhonden en de diensten van de Stichting Opsporings Apparatuur Drenkelingen (SOAD) uit Urk. Alle inspanningen hadden tot vandaag helaas geen resultaat.

Bron: Het Urkerland

Op de foto v.l.n.r.: Pieter Keuter (SOAD), Henk Visser en Marleen Anker (Multiscan) en Leen Bos (SOAD).
Jarig Multiscan steunt SOAD
Wie jarig is, viert feest. Afgelopen vrijdagmiddag vierde Multiscan het 10-jarig jubileum van de zaak met een open huis. Verschillende relaties namen een kijkje bij het bedrijf dat zich specialiseert in het leveren van digitaliseringsoplossingen. Omdat er op een feestje ook getrakteerd wordt, deelde Multiscan tijdens de open dag een cheque uit aan de SOAD (Stichting Opsporings Apparatuur Drenkelingen). Pieter Keuter en Leen Bos vertegenwoordigden de stichting en werden verrast met het bedrag van vijfhonderd euro. ,,We zijn blij dat we zo’n goed doel een steuntje in de rug kunnen geven. Ook mogen we als Urker bedrijf trots zijn op de mannen van SOAD, die landelijk erkenning krijgen voor hun belangrijke werk ‘’, aldus Multiscan.

 

 Vanaf de P59 werd gedregd

Haghorst- Ook gisteren is er door 5 vrijwilligers van de SOAD samen met het KLPD gezocht naar de 19-jarige Bram Claassen. Op verzoek van het KLPD werden een aantal locaties afgedregd, echter zonder resultaat.Claassen wordt sinds zondagnacht vermist. Hij verliet een cafe, maar kwam nooit bij zijn huis aan. Dat ligt op zo'n 500 meter afstand. Vandaag zoeken ongeveer 100 vrijwilligers, grotendeels dorpsgenoten verder.

"We gaan zaterdag zelf maar weer met ongeveer honderd mensen zoeken. We zijn begonnen om negen uur en werken in twee ploegen." Aldus Wim Blankers, coördinator van de hulpactie en vader van vrienden van Bram.

UPDATE: Vanmiddag is het lichaam van de 19-jarige Bram Claassen uit Haghorst gevonden in het Wilhelminakanaal in Haghorst.

STEIN - Na ongeveer een uur dreggen werd vanmorgen in de DSM-haven van Stein (Limburg), het stoffelijk overschot van een 57-jarige Poolse matroos aangetroffen.
De Pool, matroos op een Nederlands schip, had op een ander schip met collega's oudjaar doorgebracht. Rond middernacht liep hij de wal op, waar hij zijn vrouw belde om haar de beste wensen te doen. Sindsdien is hij spoorloos. Vermoedelijk is hij te water geraakt en verdronken.

Gisteravond werd om assistentie van de SOAD gevraagd door het KLPD. Na deze inzet, zijn de vrijwilligers richting Haghorst vertrokken. Daar wordt sinds zondag een 19-jarige man vermist.

Voor de mensen die m’n vader uit het water hebben terug gevonden….
 Klaas Romkes overhandigd cheque

Met deze woorden overhandigde de nu drie jarige Klaas Romkes op maandag 26 december 2011 een cheque aan voorzitter Gerrit Hakvoort van de Stichting Opsporings Apparatuur Drenkelingen (SOAD).

Onze vrijwilligers hadden een uitnodiging gekregen om op deze tweede Kerstdag een kopje koffie te komen drinken bij de familie Romkes om samen terug te denken aan die zo verdrietige decembermaand nu drie jaar geleden. Cees Romkes, werkzaam in de binnenvaart, werd toen vermist en het was heel waarschijnlijk dat hij overboord zou zijn geraakt. Een grote zoekactie waaraan door meerdere plaatsgenoten werd deelgenomen of materiaal ter beschikking werd gesteld had uiteindelijk op zondag 7 december als resultaat dat het lichaam van Cees werd terug gevonden. “Een heel dubbel gevoel” vertelt moeder Romkes. “Ontzaglijk verdrietig en definitief, maar ook dankbaar omdat er een einde was aan de onzekerheid en we samen nog afscheid konden nemen”.
Door de nabestaanden is toen een actie opgezet om geld in te zamelen voor de SOAD onder andere door de verkoop van een dvd met een twintig minuten durende filmopname van de zoektocht naar Cees. Verkoop van de dvd’s leverde het geweldige bedrag op van € 2000 en dat bedrag kreeg onze voorzitter gisteren uit handen van Klaas Romkes. “We wilden graag dat Klaas dit bedrag aan jullie zou geven als hij op een leeftijd zou zijn gekomen, dat hij een beetje kan begrijpen wat er gebeurd is”, met daarbij de opdracht aan de SOAD om met dit belangrijk werk door te gaan.

 Klaas Romkes overhandigd cheque
 Albert Snoek (l), Gerrit Hakvoort en Irma Keuter
Foto: Ritske Brouwer

Taart brengt vijfhonderd euro op

Irma Keuter (20) heeft met haar taart vijfhonderd euro opgehaald voor de Stichting Opsporings Apparatuur Drenkelingen (SOAD). De dochter van Pieter en Anja Keuter, Domineesweg 33a, is trots op de stichting en zette een ‘kleine’ actie op via Hyves. Mensen konden bieden op een zelfgemaakte taart, de opbrengst was voor de SOAD. Dat de taart vijfhonderd euro op zou brengen, was een complete verrassing. Maar Albert Snoek, eigenaar van De Ommele, kocht de lekkernij voor dit mooie bedrag. Zaterdag overhandigden Irma Keuter en Albert Snoek (l) de cheque aan Gerrit Hakvoort, voorzitter van de SOAD. Laatstgenoemde was natuurlijk erg in zijn nopjes met de actie van Irma. 

 
 

Sinds donderdagmiddag 20 oktober 2011 wordt een 72-jarige man uit Diepenheim vermist. De man verliet die dag in verwarde toestand zijn woning en is sindsdien niet meer gezien.

De politie is meteen een grote zoekactie gestart met speurhonden en een helikopter maar dat had geen resultaat. Vorige week zondag is in en rond het Twentekanaal gezocht met een boot en duikers, ook zonder resultaat. Omdat er aanwijzingen waren dat de vermiste man toch  in het Twentekanaal te water zou zijn geraakt, werd op zaterdag 29 oktober  uitgebreid gedregd.

Vier vrijwilligers van de Stichting Opsporings Apparatuur Drenkelingen uit Urk (SOAD) zochten samen met medewerkers van het KLPD grote delen van het Twentekanaal af. De ruim 7 uur durende zoektocht met twee boten en drie dreggen werd echter aan het einde van de middag zonder resultaat beëindigd. Zondag wordt de zoekactie op het land voortgezet.

Update:

Wandelaars troffen het levenloze lichaam vanmorgen in het buitengebied van Diepenheim aan.

Vanmorgen rond half zes werd door het KLPD assistentie van de SOAD gevraagd in verband met een aanvaring tussen een speedboot en een cementtanker, waarbij nog 3 personen werden vermist. Ruim een uur later vertrokken vier vrijwilligers richting Cuijck (Brabant). Bij aankomst bleek al gauw dat het ongeval de aandacht trok van de halve Nederlandse pers, en heel veel toeschouwer en nabestaanden. Vrij snel werd met dreggen begonnen vanaf twee boten van de KLPD (P94 en een Rib). 

Voor de middag werd met de dreggen van de SOAD twee van de drie vermiste personen terug gevonden. Ook het derde slachtoffer werd na de middag met de dreg boven water gehaald. De positie van dit slachtoffert werd duidelijk door sonarbeelden van Rijkswaterstaat.

Niet eerder in de SOAD geschiedenis werd op dezelfde dag gezocht in hetzelfde zoekgebied naar meerdere vermiste personen. Vandaag bleek weer de goede samenwerking SOAD, KLPD, Regio Politie en Rijkswaterstaat.

================================================================================

Nieuwsbericht van NOS en Hart van Nederland.

Vierde lichaam gevonden in de Maas

In de Maas bij Cuijk is het vierde lichaam gevonden, na de aanvaring tussen een speedboot en een vrachtschip van gisteravond. Daarmee is het laatste vermiste lichaam geborgen. Het gaat om vier mannen uit Gennep en Afferden van 24, 26, 31 en 32 jaar.

Gisteravond werd het eerste lichaam gevonden. Vanochtend werd de zoektocht naar de drie andere opvarenden van de speedboot hervat. De politie ging er al van uit dat de drie vermisten niet meer zouden leven. "In de loop van de nacht is hun overlevingskans aanzienlijk verslechterd", zei een politiewoordvoerder vanochtend.

Op de speedboot zaten in totaal zeven mensen. Drie van hen konden zich in veiligheid brengen door op het vrachtschip te klimmen. Het zijn mannen uit Gennep, Nijmegen en Winterswijk van respectievelijk 39, 37 en 36 jaar. Eén van hen ligt nu nog in het ziekenhuis. De politie heeft hen nog niet gesproken.
Toedracht

De

...

ZEEWOLDE - De politie Flevoland is vanmorgen een grote zoekactie begonnen naar een 42-jarige man uit Nijkerk.
Die vertrok zaterdag op zijn mountainbike vanuit Nijkerk voor een tochtje naar Zeewolde. Omdat hij 's avonds nog niet was aangekomen, werd de politie ingeschakeld.
Afgelopen nacht is vergeefs met auto's en een helikopter naar hem gezocht in de omgeving van Zeewolde. Vanmorgen is het team dat naar de man zoekt uitgebreid met crossmotoren, speurhonden en een peloton van de mobiele eenheid.

Rond twee uur vanmiddag werd de SOAD door het KLPD gevraagd te assisteren. Vier vrijwilligers vertrokken richting Zeewolde, en hebben een paar uur deelgenomen aan deze zoekactie in- en op het water. Rond half acht vanavond is de zoekactie gestopt. Helaas zonder resultaat. Maandag wordt opnieuw bekeken of er verder wordt gezocht.

UPDATE 12 september:

Zoektocht vermiste Nijkerker hervat

Bron: Omroep Gelderland

 

 

UPDATE 02-06-11 - Het lichaam van de 24-jarige scholiere die vorige week tijdens een zeiltripje op het Slotermeer in Friesland overboord sloeg, is vanmorgen in dat meer gevonden. Watersporters zagen het lichaam. 

Bron: Omroep Gelderland

ARNHEM - In Friesland wordt weer gezocht naar de 24-jarige Arnhemse studente, die donderdag overboord sloeg op het Slotermeer. De politie zet een sonarboot in.

Zaterdag is tot zonsondergang vergeefs gezocht met dregboten en sonarapparatuur. De familie is zondag op uitnodiging van de politie op de plek van het zeilongeluk geweest.

 

De 24-jarige studente van ROC Rijn IJssel was donderdag met medestudenten aan het zeilen, toen hun boot door harde rukwinden omsloeg. De klas krijgt les volgens een aangepast rooster. De studenten zijn erg aangeslagen, aldus een woordvoerder.

Vijf studentes van het Arnhemse Rijn IJssel, locatie Kronenburg, sloegen op het Slotermeer in Friesland met hun zeilboot om. Vier van hen konden zich in veiligheid brengen door naar een baggerschip in de buurt te zwemmen. Daar konden ze net op tijd uit het water worden gehaald. Ze waren in shock en onderkoeld, en werden ter observatie opgenomen in een ziekenhuis. De vijfde, de 24-jarige Arnhemse, is niet gevonden. Onderzocht wordt of de vrouw kon zwemmen en een zwemvest droeg.

De boot sloeg om door harde rukwinden tijdens een bui. Het KNMI zou woensdagavond al hebben gewaarschuwd voor windstoten op de Friese meren.
De vijf studentes zitten in hun tweede studiejaar en waren met een groep op zeilkamp in Friesland. De betrokken medestudenten zijn na het ongeval teruggekeerd naar Arnhem.

  

Ook maandagavond werd nog tot ver na het invallen van het donker door KLPD-ers, Regio Politie en SOAD gedregd. 

Stichting Opsporings Apparatuur Drenkelingen | Login | Privacyverklaring